Ο πρίγκιπας Harry, ήταν μόλις 20 ετών όταν εμφανίστηκε σε πάρτι μασκέ, με στολή στρατιώτη Ναζί με αποτέλεσμα να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες του κόσμου το 2005.

Το περιστατικό συνέβη μόλις δύο εβδομάδες πριν από την 60ή επέτειο από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς.

Μετά το περιστατικό, ζήτησε συγγνώμη σε δήλωσή του, λέγοντας: «Λυπάμαι πολύ αν προκάλεσα οποιαδήποτε προσβολή σε κάποιον. Ήταν κακή επιλογή κοστουμιού και ζητώ συγγνώμη».

Μάλιστα, μιλώντας ανοιχτά για το περιστατικό στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Harry & Meghan», που μόλις έκανε πρεμιέρα στην πλατφόρμα, ο ίδιος το χαρακτήρισε «ένα από τα μεγαλύτερα λάθη της ζωής μου».

Στο νέο του βιβλίο «Ρεζέρβα» ωστόσο, ο πρίγκιπας Harry αποκαλύπτει ότι δεν ήταν δική του ιδέα να φορέσει την προκλητική στολή αλλά του αδελφού του, πρίγκιπα William και της συντρόφου του, Kate Middleton.

Όπως γράφει στο βιβλίο «τηλεφώνησα στον Willy και την Kate και τους ρώτησα τη γνώμη τους και μου είπαν την στολή Ναζί».

Όταν ντύθηκε και τον είδαν «και οι δύο ούρλιαξαν από τα γέλια. Πιο πολύ από τη στoλή του William. Ήταν πολύ πιο γελοία. Αυτό ήταν και το νόημα της μεταμφίεσης».

Η αποκάλυψη για την ανάμειξη του William στο σκάνδαλο με τη στολή, ωστόσο, είχε γίνει και το 2020 στο βιβλίο «Batte of the Brothers», με τον συγγραφέα Robert Lacey να αναφέρει ότι το σκάνδαλο ήταν η πρώτη αφορμή για να ξεκινήσει μια κόντρα ανάμεσα στους δύο πρίγκιπες.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Harry ξεκίνησε να απομακρύνεται από τον αδελφό του αλλά και τη βασιλική οικογένεια.

Όπως ανέφερε στο βιβλίο του «ο νεαρός πρίγκιπας άρχισε να επανεξετάζει την ανάμειξη του αδελφού του» με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.

«Για πρώτη φορά, η σχέση τους υπέφερε και σχεδόν δεν μιλούσαν. Μισούσε το γεγονός ότι ο William ξέφυγε από το σκάνδαλο τόσο ελαφριά», γράφει ο συγγραφέας.