Ο πρίγκιπας Harry στο βιβλίο με τίτλο «Spare» κάνει αποκαλύψεις τόσο για την μητέρα του, την αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana όσο και για τη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια.
Ο πρίγκιπας Harry μεταξύ άλλων αποκάλυψε τα τελευταία του λόγια στη γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία 96 ετών.

Ο δούκας του Sussex που βρισκόταν στη Γερμανία σε ταξίδι με τη σύζυγό του, Meghan Markle, δεν είχε προλάβει να φτάσει εγκαίρως στο πλευρό της βρετανίδας μονάρχη την μέρα που πέθανε, όμως της ψιθύρισε κάτι ενώ εκείνη βρισκόταν στο κρεβάτι.

«Εύχομαι να είσαι ευτυχισμένη», της είπε έχοντας στο μυαλό του ότι πλέον θα βρίσκεται μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο Harry αναφέρει στο βιβλίο του ότι θαύμαζε πολύ τη βασίλισσα που ακολούθησε το καθήκον της μέχρι το τέλος, εκθειάζοντάς την για την παρουσία της στις εκδηλώσεις για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της το περασμένο καλοκαίρι.

Ο δούκας του Sussex είχε φτάσει στο κάστρο του Balmoral λίγες ώρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας στις 8 Σεπτεμβρίου, όμως –όπως όλα τα στενά μέλη της οικογένειας- την αποχαιρέτησαν στο κρεβάτι της, πριν μεταφερθεί στην εκκλησία.

Δημοσιεύματα, είχαν αναφέρει ότι ο Harry είχε μάθει για τον θάνατο της γιαγιάς του από τα media και όχι από κάποιο μέλος της οικογένειας, όμως ο ίδιος δεν το διευκρινίζει στα αποσπάσματα που έχουν κυκλοφορήσει από το βιβλίο.