Το μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου υποδέχεται για πρώτη φορά τη Naomi Campbell που για περισσότερες από 4 δεκαετίες μεσουρανεί στο πάνθεον της μόδας και της αφιερώνει μια έκθεση για την πολυδιάστατη καριέρα της.

Η έκθεση «Naomi: In Fashion» αφηγείται την ιστορία της εντυπωσιακής καριέρας τεσσάρων δεκαετιών της Νaomi Campbell ως ένα από τα πιο διάσημα μοντέλα στην ιστορία.

Ανάμεσα στα εμβληματικά εκθέματα, βρίσκεται και το εντυπωσιακό ασημένιο φόρεμα που σχεδίασε η Σίλια Κριθαριώτη για το top model τον περασμένο Ιανουάριο για την επίδειξη SS24, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Το σημείωμα που συνοδεύει τη συγκεκριμένη μαγευτική δημιουργία Celia Kritharioti αναφέρει: «Εμβληματική, θρυλική, επική».

Η Σίλια Κριθαριώτη ήταν παρούσα και στο vernissage που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, προκειμένου να τιμήσει τη φίλη της, με την οποία συνεργάστηκαν πρώτη φορά το 1998 στην Αθήνα.

Εκεί Naomi Campbell και Σίλια Κριθαριώτη διασκέδασαν, μαζί και με άλλους εκλεκτούς καλεσμένους από το χώρο της μόδας, της τέχνης και του θεάματος.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η διάσημη σχεδιάστρια μόδας χόρεψε μαζί με τον άντρα της ζωής της αλλά και τη Naomi Cambell.

Παράλληλα η Σίλια Κριθαρίωτη δήλωσε για τη Naomi Cambell: «Από την πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε το 1998 στην Αθήνα, η Naomi δεν σταμάτησε ποτέ να μας εκπλήσσει με το όραμα και την αφοσίωσή της στη βιομηχανία της μόδας, διαμορφώνοντας την αισθητική της εποχής μας. Δεν είναι μόνο η αυταπόδεικτη ομορφιά της αλλά και η χάρη της προσωπικότητας της που λάμπει. Αυτό το ασημένιο μεταξωτό φόρεμα που τίμησε με την παρουσία της στην επίδειξή μου SS24 Haute Couture στο Παρίσι κατά την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, δημιουργήθηκε πάνω στο σώμα της. Είναι μοναδικό, αντικατοπτρίζοντας τη δική της μοναδική ουσία».

Η ξεχωριστή αυτή έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2025 και αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για όλους τους λάτρεις της μόδας που θέλουν να ταξιδέψουν στο χρόνο και να ζήσουν λίγη από τη μαγεία ενός από των πιο επιτυχημένων μοντέλων του κόσμου.