Συνέντευξη στο περιοδικό People παραχώρησε η Σμαράγδα Καρύδη, η οποία αποκάλυψε μεταξύ άλλων ποιο είναι το μυστικό σε μία σχέση.

Σε ένα ζευγάρι που και οι δύο πλευρές προχωρούν «καλή τη πίστη» μπορεί το ψέμα να είναι εργαλείο και να βοηθηθεί μια σχέση;

Εξαρτάται από το τι είναι αυτό που πας να κρύψεις. Το να στηρίζεται μια σχέση στο ψέμα ή το να κάνει κάποιος διπλή ζωή δεν βοηθάει. Το να θες να προστατέψεις τον άνθρωπό σου από τις αλήθειες που σου έρχεται να πετάξεις, χωρίς να υπολογίζεις αν μπορεί να τις δεχτεί ή τι επιπτώσεις θα έχουν, καλό είναι νομίζω.

Το να μην υπάρχει η απόλυτη ειλικρίνεια σε μια σχέση, το να υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου, πιστεύεις πως βοηθάει;

Αυτό που λες έχει το στοιχείο της τακτικής. Δεν νομίζω πως κάνει καλό στη σχέση. Θεωρώ πως το καλύτερο για μια σχέση είναι όταν ένας άνθρωπος δίνεται ολοκληρωτικά στον άλλο, του δείχνει πως μπορεί και μόνος του –αν έτσι αισθάνεται– και πως δεν γαντζώνεται πάνω του.

Η τακτική δεν θεωρείς πως βοηθάει μακροπρόθεσμα;

Δεν νομίζω. Και όταν το κάνεις, φαίνεται. Δεν υπάρχουν φορές που έχεις χωρίσει, υποφέρεις και δεν σε παίρνει τηλέφωνο; Πώς γίνεται τη μαγική στιγμή που τον ξεπερνάς να χτυπάει το τηλέφωνό σου και να είναι εκείνος; Δεν υπάρχει κάτι μεταφυσικό; Σαν να νιώθει ο άλλος τα vibes (τα κύματα) πως «τώρα δεν με νοιάζει, ρε φίλε». Όταν πραγματικά νιώθεις κάτι, το εισπράττει ο άλλος, ποτέ όταν «το παίζεις».

Αλήθεια, το πιστεύεις αυτό;

Αλήθεια. Το έχω δει να συμβαίνει με μένα και με φίλους μου. Με τις τακτικές δουλειά δεν γίνεται.
Και τι κάνεις όταν η σχέση χωλαίνει;
Ξέρω κι εγώ, αυτοσχεδιάζω, δεν έχω manual που να λέει «αν μου κάνει αυτό, θα κάνω εκείνο». Δεν μπορώ να καταπνίγω ό,τι αισθάνομαι για να κάνω τακτική σε κάποιον που δεν με θέλει. Άσε που αν εμένα δεν με θέλει κάποιος, δεν θα τον θέλω κι εγώ μετά. Μου φεύγει.