Η Σοφία Αρβανίτη με αφορμή τα λεγόμενα του Γιώργου Νταλάρα για τους καλλιτέχνες που διαφημίζουν «μπιφτέκια και λουκάνικα» τόνισε σε εφημερίδα: «Κάποιοι διαφημίζουν μπιφτέκια και κάποιοι παίρνουν επιχορηγήσεις χιλιάδων ευρώ από το κράτος».

Μετά τις δηλώσεις αυτές πολλοί θεώρησαν πως η Σοφία Αρβανίτη σύνδεσε το όνομα του Γιώργου Νταλάρα με τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Η εκπομπή, «Πρωινό ΣουΣου» επικοινώνησε με τη Σοφία Αρβανίτη, η οποία είπε: «Επειδή πολλά πράγματα την εποχή μας έχουν γίνει κιμάς. υπάρχουν μουσικές όπου βρίζουν την μάνα σου, τον πατέρα σου, την γκόμενά σου, προωθούν την πορνεία και την παραβατική συμπεριφορά, υπάρχουν κάποια είδη μουσικής που το κάνουν…

Σε μια εποχή τέτοια όπου υπάρχει πλουραλισμός, υπάρχουν επιλογές πάντα και στο όνομα της Δημοκρατίας γίνεται αυτό.. .συμβαίνει κάποιοι καλλιτέχνες που είτε ζουν στην ανέχεια, είτε οικονομικά είναι καλά, αλλά έχουν να κάνουν κάτι καλλιτεχνικό πάρα πολλά χρόνια και έτσι θέλουν να υπενθυμίσουν την εικόνα τους στον κόσμο».

Όσο για το εάν με τη δήλωσή της για τις κρατικές επιχορηγήσεις «φωτογράφιζε» τον Γιώργο Νταλάρα η Σοφία Αρβανίτη είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα αναφερόμουν ποτέ εναντίον κάποιου, δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Αυτό το είπα στη συνέντευξη για να πω ότι όλοι οι καλλιτέχνες δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν καριέρα», απάντησε η Σοφία Αραβανίτη.