Με αφορμή τη συμμετοχή της στο J2US, η Σοφία Παυλίδου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και μεταξύ άλλων, η όμορφη ηθοποιός αναφέρθηκε στην πρόσφατη δικαστική απόφαση για την διαμάχη που είχε με τον συνάδελφό της, Μάνο Παπαγιάννη, δηλώνοντας πως τον έχει συγχωρέσει.

Τον Νοέμβριο δικαιώθηκες δικαστικά στην υπόθεση ξυλοδαρμού σου από τον Μάνο Παπαγιάννη. Ήταν και μια προσωπική σου δικαίωση;

Φυσικά. Θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά πια αισθάνομαι ευγνώμων που μου συνέβη αυτό το πράγμα γιατί κατάφερα και εγώ να ελευθερωθώ από στερεότυπα που κουβαλούσα. Όντας η ίδια στο θέατρο τα τελευταία 25 χρόνια, κάπως μου είχε περαστεί πως αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Μεγαλύτεροι συνάδελφοι από εμένα μου έλεγαν, «μη δώσεις διάσταση σε ότι έγινε. Και εμένα με χαστούκιζε εκείνος ή ο άλλος». Αν το είχα κρατήσει μέσα μου, όμως, θα ήμουν πολύ θλιμμένη. Έκανα αυτό που οφείλει να κάνει κάθε άνθρωπος όταν ο άλλος έχει παραβατική συμπεριφορά απέναντι του. Εξελίχθηκα ως άνθρωπος, πάτησα καλύτερα στα πόδια μου και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να βάζεις τα όρια σου. Νιώθω ότι έδωσα πρώτα όλα το σωστό παράδειγμα για τα παιδιά μου και μετά για τον κάθε άνθρωπο που βιώνει το ίδιο. Από τα μηνύματα που δέχομαι στο Instagram συνειδητοποιώ δυστυχώς πως πολλές φορές οι γυναίκες είμαστε αδύναμες και δεν διεκδικούμε αυτά που μας αξίζουν.

Σοφία, τον έχεις συγχωρέσει;

Φυσικά. Αν δεν συγχωρέσεις, πώς θα πας μπροστά; Είναι το Α και το Ω για να προχωρήσεις. Αν είχα μείνει με τον θυμό, τη θλίψη και τις ενοχές δεν θα άξιζε.