Συντετριμμένη απ΄τον θάνατο του «πρίγκιπα» είναι η Mariah Carey. Η διάσημη τραγουδίστρια που το 1997, εμπνεύστηκε από τον Prince και το τραγούδι του «The Beautiful Ones», που συμπεριέλαβε στο άλμπουμ της Butterfly, δεν μπορεί με τίποτα να πιστέψει πως έχει φύγει απ΄τη ζωή.
Σε συναυλία της στο Παρίσι η Mariah ζήτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Prince και του αφιέρωσε το τραγούδι «The Beautiful Ones».
«Δεν ήξερα αν θα μπορούσα να βγω σήμερα έξω, να τραγουδήσω και να είμαι χαρούμενη. Αλλά είπα πως είμαι στο Παρίσι και αυτό θα ήθελε και ο Prince να κάνω. Και είμαι εδώ για να τον τιμήσω», είπε η τραγουδίστρια στο κοινό της και συμπλήρωσε: «Ήταν φίλος μου και μου είχε σταθεί όταν τον είχα πραγματικά ανάγκη. Ήταν ένα εκπληκτικό άτομο και το καταλάβαινες, μόλις τον συναντούσες. Ήταν πάντα εκεί για εμένα».
