Το βράδυ της Πέμπτης 15/2 ψηφίστηκε στην ελληνική Βουλή το νομοσχέδιο που επιτρέπει και νομιμοποιεί τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, που έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα και πολλές φορές έχει τοποθετηθεί για θέματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, μίλησε το πρωί της εκπομπής 16/2 στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» για την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Αρχικά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Αυτό που θα ήθελα να πω για τη χθεσινή διεκδίκηση και τη χθεσινή νίκη και νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο, ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι εγώ και αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση, είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούνε παιδιά, που δε μπορούν να εκφραστούν, που ζουν σε μια επαρχία που άκουγαν τις καμπάνες των εκκλησιών να χτυπάνε εναντίον τους».

Στην συνέχεια, ο Φώτης Σεργουλόπουλος πρόσθεσε: «Να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν γιατί αισθανόντουσαν διαφορετικά, και αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει ένας νόμος που τα αναγνωρίζει. Δεν είμαι εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και λέμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί και αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής, μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν».

Δείτε το βίντεο: