Ο Τάσος Ξιαρχό παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Είναι η εποχή της διαφορετικότητας και τώρα όλοι έχουν εμβαθύνει στη γκέι κοινότητα. Δυστυχώς η γκέι κοινότητα είναι πολύ μεγάλη, δεν είναι όλοι το ίδιο. Άλλοι κάνουν drag shows, άλλοι είναι κλειστοί και κρυφοί, άλλοι είναι out loud σε βαθμό που είναι ενοχλητικό και υπάρχουν και οι φυσιολογικοί. Για μένα δεν μπορεί να τους πάρει όλους η μπάλα. Δεν μπορεί ένα ομόφυλο ζευγάρι να θεωρηθεί ακατάλληλο επειδή στο κρεβάτι του έχει τα ίδια μόρια.

Η ζωή δεν γίνεται στο κρεβάτι, γίνεται όταν σηκώνεσαι από αυτό. Γιατί να πρέπει εγώ, που μου αρέσουν οι άνδρες, να μην μπορώ να έχω ένα παιδί ή να παντρευτώ έναν άνδρα; Η εκκλησία έχει πολλά εκατομμύρια στην άκρη και δε βοηθά κανέναν. Άλλο η θρησκεία, άλλο η εκκλησία. Η εκκλησία έχει αποδείξει με τα χρόνια είναι ότι το μόνο που κάνει να εκμεταλλεύεται το πόνο των φτωχών ανθρώπων. Παιδί θα κάνω, πότε δεν ξέρω. Δεν θα υιοθετήσω, θα βρω έναν τρόπο παραδοσιακό. Είμαι πατροπαράδοτος. Μου αρέσει η οικογένεια. Να πω την αλήθεια μου, δεν θα ήθελα να είμαι γκέι. Δεν το επέλεξα. Θα ήθελα να είμαι στρέιτ και να έχω οικογένεια, αλλά δεν μπορώ να δω μια γυναίκα ερωτικά…», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τάσος Ξιαρχό.