Ένας ερευνητής παραφυσικών φαινομένων που γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το σπίτι της πραγματικής ιστορίας από την ταινία τρόμου «The Conjuring», ισχυρίστηκε ότι η εμπειρία του, τον έκανε να αρρωστήσει.

Το δημοφιλές franchise ταινιών τρόμου τα πήγε πολύ καλά και μάλιστα αποκτά spin-off τηλεοπτική σειρά, αλλά υπάρχει ένα πραγματικό σπίτι που εμφανίζεται στις ταινίες που υποτίθεται ότι φιλοξενεί το πνεύμα μιας γυναίκας.

Το πραγματικό σπίτι του Conjuring είναι αρκετά τρομακτικό και ενώ κάποιος το αγόρασε μόλις πέρυσι, ακολουθεί τη συμβουλή του προηγούμενου ενοίκου και… δεν μένει ποτέ εκεί.

Δέχεται πολλούς επισκέπτες, ωστόσο, και πριν από μερικά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του συνεργείου της τηλεοπτικής εκπομπής Ghost Adventures, με τον ερευνητή παραφυσικών παραφυσικών περιστατικών Zak Bagans να ισχυρίζεται ότι «αυτό το μέρος είναι στοιχειωμένο από κάτι που πιστεύω ότι είναι πολύ αρχαίο».

Οι κάμερες του ερευνητή επιτράπηκαν για πρώτη φορά στο σπίτι εδώ και 15 χρόνια, αλλά πιστεύει ότι οτιδήποτε στοιχειώνει το σπίτι τον έκανε να πληρώσει για αυτό, λέγοντας: «Ως ερευνητής, αυτό είναι το απόλυτο μέρος για να πάτε λόγω της ιστορίας. Το να μπορέσω να μπω μέσα στο σπίτι και να επιστρέψω σε αυτήν την υπόθεση, να ανοίξω ξανά αυτούς τους φακέλους, να μάθω κάποια πράγματα που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν για αυτήν την έρευνα, ήταν απλώς μια απόλυτη συγκίνηση».

Στη συνέχεια όμως ο Zak Bagans ανέφερε: «Αυτό το σπίτι με αρρώστησε και δεν συνήλθα από αυτήν την έρευνα για περίπου τρεις εβδομάδες. Μου έβγαλε τα πάντα. Το σώμα μου δεν λειτουργούσε σωστά. Η ισορροπία μου».

Κατά τη διάρκεια της πολυήμερης έρευνάς τους, ο Bagans είπε ότι αυτός και η ομάδα του βίωσαν «μερικά πραγματικά απίστευτα πράγματα» και πρόσθεσε: «Όταν χρησιμοποιούσαμε υπέρυθρα κιάλια, καταγράψαμε αυτή τη μαύρη μάζα να εμποδίζει το φως και το παράθυρο του σπιτιού. Φοβάμαι για την οικογένεια που ζει εκεί αν εξελιχθεί. Ξέρω ότι είναι συγκλονιστικό να αγοράζεις ένα τέτοιο σπίτι και να μείνεις εκεί, αλλά πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά με τι θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν».

Η πραγματική ιστορία του «Conjuring»

Η αληθινή ιστορία που εμπνεύστηκε την ταινία «The Conjuring» αφορά τη ζωή των πραγματικών ανθρώπων Ed και Lorraine Warren, που ήταν επαγγελματίες κυνηγοί του παραφυσικού και διακεκριμένοι δαιμονολόγοι. Η ταινία επικεντρώνεται σε μία από τις περιπέτειές τους, που αφορούσε στο περιστατικό της οικίας Perron, που βρισκόταν στο Harrisville, Rhode Island, τη δεκαετία του 1970.

Σύμφωνα με την πραγματική ιστορία, η οικογένεια Perron, που αποτελούνταν από τους Roger και Carolyn Perron και τα παιδιά τους, μετακόμισε στην εν λόγω οικία και αντιμετώπισε παράξενα φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένων περίεργων ηχητικών, αντικειμένων που μετακινούνταν από μόνα τους και επιθέσεις από πνεύματα και δαίμονες. Οι Warren κλήθηκαν να εξερευνήσουν την υπόθεση και να βοηθήσουν την οικογένεια Perron να αντιμετωπίσει τον τρόμο που ζούσαν.

Το περιστατικό της οικίας Perron είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις που οι Warren ερεύνησαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους και αποτέλεσε τη βάση για τον κινηματογραφικό κόσμο της σειράς ταινιών. Η ταινία του 2013, καθώς και οι συνέχειές της, επικεντρώνονται στις περιπέτειες των Warren κατά την αντιμετώπιση υπερφυσικών φαινομένων και κατακόρυφα αυξάνουν το επίπεδο τρόμου για τους θεατές.