Ο Θοδωρής Αθερίδης βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Νοεμβρίου καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» και εξέφρασε την άποψή του για την απόφαση της Άλκηστης Πρωτοψάλτη να αφαιρέσει τη λέξη “χοντρή” από το τραγούδι «Άδωνις».

«Κοιτούσα όλο αυτό που έβγαλε το χοντρή από το τραγούδι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη. Είναι για γέλια αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην λέει το τραγούδι. Το τραγούδι γράφτηκε και έλεγε χοντρή. Το ότι πέρασαν τα χρόνια, αν θες μην το πεις καθόλου το τραγούδι. Αν είναι να το πεις, πες το όπως γράφτηκε. Είναι αμαρτία. Θα ήταν προς τιμήν ας πούμε στη μνήμη του Ζαμπέτα ας πούμε, να του αλλάξεις τα φώτα; Ας μην το πεις καθόλου.

Το τραγούδι χάνει τη στιγμή της γέννησής του, τον τρόπο που μιλούσαν οι άνθρωποι. Ας πούμε αν φτιάξεις μια σειρά, ένα σενάριο, αν ξαφνικά εμείς όλοι μιλάμε την ίδια γλώσσα δεν είναι αυτό καλογραμμένο πράγμα αυτό. Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδίωμα δικό του, ένα μορφωτικό επίπεδο. Ένας διανοούμενος θα μιλά αλλιώς, μία κυρία από το χωριό αλλιώς. Η γλώσσα είναι ζωντανό πράγμα, είναι σαν έμβιο ον. Όταν ένα τραγούδι γράφεται και λέει και μία χοντρή, νευρικιά και μία Κυριακή, αυτό έχει έναν κόσμο ολόκληρο. Είναι σαν να ακρωτηριάζεις ένα μέλος ενός ζωντανού πράγματος. Ανοίγεις την πόρτα για να μπούνε απαγορεύσεις.

Το τραγούδι αν δεν σου αρέσει, άσε το να αποτύχει. Άσε το εκτεθειμένο στο να το απορροφήσει ο κόσμος αν του λέει κάτι. Παίρνει ο άλλος τη σκηνή αυτούσια και την κάνει δημιουργία. Πώς την ακρωτηριάζεις;», είπε ο Θοδωρής Αθερίδης.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί