Η Τιτίκα Στασινοπούλου σε πρόσφατη συνέντευξή της σε καθημερινή εφημερίδα αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo και τις δικές της εμπειρίες από τα παρασκήνια του θεάτρου.

Μάλιστα, η Τιτίκα Στασινοπούλου δεν δίστασε να πει πως οι περισσότερες καταγγελίες που έγιναν ήταν από γυναίκες «ατάλαντες» και «αδιάφορες» προκειμένου τα Μέσα να ασχοληθούν μαζί τους.

Πώς ήταν τότε τα παρασκήνια του θεάτρου; Υπήρχαν σεξουαλικές παρενοχλήσεις;

Όχι. Εγώ προσωπικά δεν είχα αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Εμένα με αντιμετώπισαν με θαυμασμό και εκτίμηση. Παρόλο που ήμουν μικρή, δεν με είδαν ποτέ ως γκομενίτσα. Ίσως επειδή και η στάση η δική μου ήταν σοβαρή, δεν έφταναν ποτέ στο σημείο να εκδηλωθούν έτσι. Με αντιμετώπιζαν ως ένα ταλαντούχο άτομο. Και ξέρετε, όταν πιστεύουν ότι έχεις ένα ιδιαίτερο ταλέντο, δεν σε ενοχλούν, σε σέβονται στο θέατρο και στο σινεμά.

Εδώ και μήνες το θέατρο ταλανίζεται από καταγγελίες ηθοποιών, δικαστήρια, για σεξουαλικές κακοποιητικές συμπεριφορές. Το περιμένατε όλο αυτό στο χώρο σας;

Όχι, δεν το περίμενα. Υπήρχε, ξέραμε κάποιους που ήταν ζωηροί και ασυγκράτητοι, αλλά όχι. Θεωρώ ότι αυτό έχει πάρει μεγαλύτερη έκταση απ’ ότι ήταν η κατάσταση στην ουσία, γιατί πολλές θεωρούσαν ότι ήταν ένας εύκολος τρόπος για να ασχοληθούμε μαζί τους. Βοήθησαν και οι δημοσιογράφοι και ασχολήθηκε ο κόσμος.

Το βρίσκω λίγο υπερβολικό. Ας πούμε, γιατί εμένα δεν με κυνηγήσανε; Έχω ακούσει να κάνουν παράπονα και να διηγούνται πράγματα γυναίκες οι οποίες στην ουσία ήταν αδιάφορες και ατάλαντες. Και προσπαθούσαν να υπάρξουν διογκώνοντας κάποια πράγματα.

Θεωρείτε ότι κάπου υπήρξε και μια υπερβολή;

Εντελώς. Για λόγους δημοσιότητας.