Ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής μετά τη Βαρκελώνη βρέθηκαν στο Λονδίνο και στο εστιατόριο του Gordon Ramsay, για τη δεύτερη δοκιμασία του τελικού του ελληνικού MasterChef.

Εκεί κλήθηκαν να ετοιμάσουν δύο απαιτητικά πιάτα: Ψητό περιστέρι με φυστίκι, αβοκάντο και σως μαδέρα και ένα σουφλέ με μούρα και λάιμ και παγωτό βατόμουρο.

Ο σεφ Jocky Petrie έστειλε «αδιάβαστους» του φιναλίστ του MasterChef καταρρίπτοντας τις δικαιολογίες τους για όσα δεν πήγαν καλά με δυο τρεις σαφείς κουβέντες. Ο Jocky έκρινε και βαθμολόγησε, ο φάκελος σφραγίστηκε και τα αποτελέσματα θα τα μάθουμε την ερχόμενη Δευτέρα στον μεγάλο τελικό.

Όμως όταν ο Jocky έφυγε, ο Σωτήρης Κοντιζάς φανερά απογοητευμένος και εκνευρισμένος έκανε τις παρατηρήσεις του στον Τιμολέοντα Διαμαντή και τον Χρήστο Γλωσσίδη.

«Φάνηκε σαν να μην δώσατε την απαραίτητη προσοχή. Ακόμα και ο chef Jocky αναρωτήθηκε που δεν κράτησε κανείς σημειώσεις. Εσείς όχι μόνο δεν κρατήσατε σημειώσεις, δεν είχατε και απορίες! Είναι εξωφρενικό αυτό το πράγμα. Και μετά ρωτούσατε ο ένας τον άλλον. Σας δίνουμε όλα τα εφόδια, όλο τον εξοπλισμό, σας φέρνουμε τους καλύτερους και δεν τους εκμεταλλεύεστε. Αυτό είναι που με ανησυχεί εμένα και λέω “σας έχει μείνει καθόλου ενέργεια;”. Βρισκόμαστε στον τελικό. Έχουμε περάσει τόσους μήνες, έχετε περάσει τόσες δοκιμασίες.

Εγώ πλέον αυτό δεν το δέχομαι. Ποιο άγχος; Απλώς δώσε τον καλύτερο σου εαυτό. Με στεναχωρεί που ενθουσιάζεστε και δίνετε τόση μεγάλη σημασία σε κάποιες τεχνικές, όχι ότι τις υποβιβάζω, αλλά που μπορεί να είναι πιο φαντεζί κι όταν ήρθατε εδώ πέρα να κάνουμε αυτά τα βασικά αλλά τέλεια. Σκεφτείτε το καλά, γιατί εμείς ήρθαμε εδώ πέρα και είπαμε φέρνουμε τους καλύτερους και δεν ξέρω αν το βγάλατε αυτό προς τα έξω σήμερα. Μέχρι τώρα εμείς θεωρούσαμε ότι βρίσκεστε δίκαια στον τελικό. Βρίσκεστε δίκαια στον τελικό;».