Πέρασαν 40 μέρες από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο άρχοντας της νύχτας, Βασίλης Καρράς στα 70 του χρόνια. Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής έφυγε από την ζωή παραμονή Χριστουγέννων έπειτα από ανακοπή καρδιάς, ενώ νοσηλευόταν με κορωνοϊό και παράλληλα έδινε μάχη με τον καρκίνο για μεγάλο διάστημα.

Το μνημόσυνο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά τελέστηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στην ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Καρρά, το Κοκκινοχώρι Καβάλας

Στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προβλήθηκαν πλάνα από το μνημόσυνο του αείμνηστου τραγουδιστή, όπου το παρών εκτός από την σύζυγό του, Χριστίνα και την κόρη του, Ειρήνη, έδωσαν συγγενείς του, συγχωριανοί, φίλοι, αλλά και γνωστοί Έλληνες, όπως ο Νίκος Κοκλώνης, ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης, η Έλλη Κοκκίνου, η Πηγή Δεβετζή, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Χάρης Ακριτίδης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Super Κατερίνα» μετά το μνημόσυνο ακολουθήσε γεύμα για τους ανθρώπους που βρέθηκαν στον Κοκκινοχώρι για να τιμήσουν τον Βασίλη Καρρά.

Θυμίζουμε η ταφή του Βασίλη Καρρά έγινε στο Κοκκινοχώρι καθώς ήταν η τελευταία επιθυμία του και μάλιστα, είχε ενημερώσει ήδη από το καλοκαίρι τον πρόεδρο και φίλο του, Χρήστο Διαμαντίδη, να ετοιμάσει τον δρόμο από την εκκλησία μέχρι το νεκροταφείο. Μάλιστα, από την ημέρα της κηδείας του ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Ο Βασίλης Καρράς πάλεψε καιρό με τον καρκίνο αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής. Το περασμένο καλοκαίρι επιδεινώθηκε η κατάστασή του και είχε μπει τρεις φορές στην εντατική. Παρόλα αυτά σε περιόδους που ένιωθε κάπως καλύτερα, έγραφε τραγούδια και τα έδινε σε φίλους του. Ο Βασίλης Καρράς είχε περάσει στην αιωνιότητα αφήνοντας παρακαταθήκη τα τραγούδια του.