Την ενόχληση του Αντρέα Γεωργίου είχε προκαλέσει τον περασμένο Αύγουστο και συγκεκριμένα την στιγμή που φονικές πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, ένα δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν στην προσωπική του ζωή.

«Δηλαδή σήμερα καίγεται η Ελλάδα και ο δημοσιογράφος αυτός αναρωτιέται αν είμαι γκέι», είχε αναρωτηθεί ο Αντρέας Γεωργίου τότε, ανεβάζοντας παράλληλα το σχετικό στιγμιότυπο στα instastories.

Με αφορμή το παραπάνω, αλλά και τις ομοφοβικές δηλώσεις και τα σχόλια που έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες, ο Αντρέας Γεωργίου τοποθετήθηκε στην κάμερα του «Πρωινού» και τον Γρηγόρη Μπάκα.

«Μόνο που τα συζητάμε… Είναι 2023, αν είναι δυνατόν; Τι θες να σου πω τώρα; Για τα ομοφοβικά σχόλια; Συγγνώμη για την έκφραση, αλλά τι να στεναχωρηθώ; Μη με πούνε π@@στη; Άνθρωποι έξυπνοι είμαστε, ο κόσμος θεωρώ ότι έχει ξυπνήσει. Δε θέλω καν να το συζητήσω. Δεν θέλω να λέω πως είμαστε πίσω, όχι δεν είμαστε πίσω. Ο κόσμος αντιδρά και προχωρά. Δεν είμαστε πίσω, όχι. Δε θέλω να σκέφτομαι έτσι, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος», είπε ο Αντρέας Γεωργίου.