Καλεσμένος στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», με την Μπέττυ Μαγγίρα ήταν ο Κωστής Σαββιδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα στο σύστημα υγείας της χώρας όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Οι συνθήκες στα νοσοκομεία και το θέμα της υγείας συνεχίζουν να υπάρχουν. Αν δεν γίνει ριζική αλλαγή, δεν θα αλλάξουν τα πράγματα… Όσο ήμουν στο νοσοκομείο, το τραγικό ήταν ότι δεν υπήρχαν νοσηλευτές και φάρμακα. Τελείως αβοήθητος. Δεν μπορείς να κάνεις και κάτι και λες ότι δουλεύω τόσα χρόνια, πληρώνω την συνεισφορά μου στο ΙΚΑ, τα ένσημά μου. Αυτά τα λεφτά γιατί τα παίρνετε; Που πάνε; Δεν δικαιούμαι μια ασπιρίνη, ένα χάπι; Έναν άνθρωπο να είναι εκεί για να με εξυπηρετήσει; Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει. Αυτό ήταν το μόνο που με πείραξε», είπε αρχικά ο Κωστής Σαββιδάκης.

Στη συνέχεια ο Κωστής Σαββιδάκης πρόσθεσε: «Μου έκαψαν τα πνευμόνια με το πολύ οξυγόνο που μου έβαλαν. Χρειάζεται 8 μήνες για να επανέλθουν. Ενώ έπρεπε να μου βάλουν κανονικό οξυγόνο, μου έβαλαν το turbo. Δεν φοβήθηκα με την υγεία μου, τσαντίστηκα με όσα γίνονται εκεί μέσα. Δεν γίνεται το 2022-2023 να δένουν τους ασθενείς γιατί έχουν σπασμούς και για να μην πέσουν από το κρεβάτι. Είναι τραγικό να ακούς 18 ημέρες τις φωνές των ανθρώπων να φωνάζουν βοήθεια».