Πριν από λίγη ώρα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ανακοινώσε την ετυμηγορία του για την «υπόθεση Λιγνάδη», μία ποινική δικογραφία για σεξουαλική βία που έλαβε διαστάσεις καθώς ο πρωταγωνιστής της, μέχρι και μερικές ημέρες πριν συλληφθεί για μεγάλης απαξίας αδικήματα σε βάρος ανήλικων, κατείχε τη θέση του επικεφαλής του κορυφαίου θεάτρου της χώρας, του Εθνικού Θεάτρου.

Το δικαστήριο, μετά από πολύωρη διάσκεψη η οποία διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, καταδίκασε τον Δημήτρη Λιγνάδη, για τον βιασμό δύο 17χρόνων το 2015 ενώ τον αθώωσε για τον βιασμό ενός ενήλικου άνδρα και ενός 16χρονου ο οποίος αν και διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Να θυμίσουμε ότι η πλευρά του κατηγορούμενου, από την αρχή της σύλληψής του, επιχείρησε να απαξιώσει το βάρος των καταγγελιών τονίζοντας πως οι μηνυτές του επιφανούς καλλιτέχνη είναι αναξιόπιστοι με ευτελή κίνητρα.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε πράξη βίας τού χρεώνεται στη δικογραφία, τονίζοντας πως δεν είχε ποτέ σεξουαλική σχέση με ανήλικο πρόσωπο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!