Η Δήμητρα Λιάνη μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» εξιστορώντας τις πιο έντονες στιγμές της σχέσης της με τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον Οκτώβριο του 1988 ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Κατά την άφιξή του στην Ελλάδα είχε επισημοποιήσει τη σχέση του με την Δήμητρα Λιάνη με την οποία κατέβηκαν μαζί από το αεροπλάνο.

«Ήταν μία πολύ γενναία και μεγαλειώδης κίνηση. Μία κίνηση που άλλαξε το ρου της ιστορίας σε ό,τι αφορούσε τη σχέση μας. Μου είχε πει να περιμένω να βγει να χαιρετήσει και μετά θα κάνει κάποιο σήμα. Εγώ φαντάστηκα ότι το σήμα που μου είπε θα ήταν διακριτικό και όχι ότι θα γυρίσει και θα μου κάνει τη συγκεκριμένη κίνηση», σχολιάζει σήμερα η Δήμητρα Λιάνη.

Για εκείνη ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ατρόμητος: «Δεν φοβήθηκε ποτέ. Ο άνθρωπος που φτάνει κοντά στον θάνατο βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Ο Ανδρέας ήταν καθαρά ο σκηνοθέτης και ο εμπνευστής αυτής της κίνησης. Τη μεγαλειότητα αυτής της κίνησης την κατάλαβα αργότερα, όταν πολλές γυναίκες μου έλεγαν “μπράβο, αυτός είναι άντρας”. Ο Ανδρέας έκανε αυτή την κίνηση για να νομιμοποιήσει και να μονιμοποιήσει εμένα στον ελληνικό λαό».

Η Δήμητρα Λιάνη παραδέχεται πως δεν θα άλλαζε τίποτα από τη ζωή της δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα άλλαζα σε καμία περίπτωση εκείνη την στιγμή του νεύματος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για μένα ήταν Θεός. Ήταν ο δικός μου Θεός…»