Ο Δημήτρης Κόκοτας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την απώλεια του πατέρα του και τη γνωριμία με τη σύζυγο του. Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε και στην αποχή του από το τραγούδι και γενικότερα από τη μουσική.

«Η αποχή μου από το τραγούδι δεν ήταν συνειδητή. Έκανα πράγματα παράλληλα με τη δουλειά μου», είπε αρχικά ο Δημήτρης Κόκοτας.

Για τον πατέρα του, Σταμάτη Κόκοτα δήλωσε: «Νιώθω περηφάνια όταν μου μιλούν για τον πάτερα μου και όταν συναντώ φίλους του. Ο πόνος του χαμού του πάτερα μου απαλύνει όταν ερμηνεύω τραγούδια του. Μου έχει τύχει να πάρω τηλέφωνο τον πάτερα μου ή να αναρωτηθώ γιατί δεν μου τηλεφώνησε σήμερα. Είχαμε καταπληκτικό πάτερα νοιαζόταν για εμάς ήταν κοντά μας με συμβουλές.

Το είχα παράπονο που μου έλειψε στα παιδικά μου χρόνια λόγω της δουλειάς. Δεν ένιωσα ποτέ ότι βρισκόμουν στη σκιά του πάτερα μου, ο κόσμος με έφερε στις πρωτιές. Ο πατέρας μου ήταν αυστηρός. Άκουγε τους δίσκους μου μετά την κυκλοφορία τους, ήταν σαν εξετάσεις. Δίνεις και μετά περιμένεις τα αποτελέσματα».

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε ο τραγουδιστής: «Με τον πάτερα μου διαφωνούσαμε για τα πάντα και για τίποτα. Είμαστε και οι δύο εγωιστές και ψάχναμε κάτι να πούμε. Ο πατέρας μου, καταρχάς λάτρευε τα παιδιά, σαν πάππους είχε μία τεράστια αγκαλιά και πάντα μία σοκολάτα ή μία έκπληξη για τα εγγόνια του».