Σε μια πολύ σπάνια εξομολόγηση, ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος μίλησε σε καθημερινή εφημερίδα για τον θάνατο του γιού του, αλλά και για την αυτοκτονία της Γαλλίδας συζύγου του, Αρλέτ Μπομάν, η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί το αυτιστικό παιδί τους και έδωσε τέλος στη ζωή της.

«Ο γιος μου ο Άλκης ήταν αυτιστικό παιδί. Η Ελλάδα έχει πετάξει στον Καιάδα τα αυτιστικά παιδιά. Τον γιο μου Άλκη ουσιαστικά τον «σκότωσαν» οι ίδιοι οι γιατροί. Τα αυτιστικά παιδιά δεν χρειάζεται να γίνουν καλά (πολύ δύσκολα γίνονται). Ζουν όπως έχουν γεννηθεί, αλλά σε πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά αυτά, λοιπόν, το κράτος θέλει να τα βάλει σε ιδρύματα. Αυτό -στην ουσία- τα σκοτώνει!», δήλωσε αρχικά ο γνωστός σκηνοθέτης.

«Μαζί μέναμε σε αυτό το σπίτι. Ο Αλκης ήταν η ζωή μου ολόκληρη, η πνοή μου, ο αέρας μου, η συντροφιά μου. Με τον θάνατό του πικράθηκα πάρα πολύ. Δεν έκανε ζημιές, δεν πετούσε τα βιβλία και ας έχω χιλιάδες μέσα σε αυτό το σπίτι!», συμπλήρωσε ο Δημήτρης Κολλάτος

«Για μένα δεν ήταν καθόλου δύσκολο. Δεν ντρεπόμουν να είμαι μαζί του, όπως νιώθουν πολλοί. Η σύζυγός μου είχε πρόβλημα. Πίστευε πως είχε πολλές ευθύνες! Εκανα αγώνα για να δικαιωθούν όλα τα αυτιστικά παιδιά της χώρας μου.

Το κράτος, όμως, είναι παράλογο. Κάποια στιγμή μου ζητούσε κάθε χρόνο και νέα χαρτιά για να αποδεικνύω ότι ο γιος μου είναι αυτιστικό παιδί. Είπα «άι στον διάολο» και δεν ξανασχολήθηκα με το κράτος. Το κράτος μου χρωστάει πολλά λεφτά από τον Άλκη. Αλλά δεν μπορώ πλέον να κυνηγάω φαντάσματα.

Μια φορά το ‘χε σκάσει από το σχολείο, είχε πάρει το τρένο και είχε πάει στην Κηφισιά. Βγήκα τότε στα κανάλια και έτσι τον βρήκαμε», είπε ο γνωστός σκηνοθέτης.

Όταν ρωτήθηκε για τη γυναίκα του, ο Δημήτρης Κολλάτος δήλωσε: «Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπόρεσε να αντέξει τον Άλκη και ότι έχει γεννήσει ένα αυτιστικό παιδί. Ήταν Γαλλίδα. Είχε αγοράσει ένα ρετιρέ και έμενε εδώ και χρόνια στην Αθήνα. Ερχόταν, λοιπόν, και έβλεπε τον Άλκη. Κάποια στιγμή πήγε στη βεράντα, πήδηξε και σκοτώθηκε!  Πικράθηκα πολύ με τον θάνατο αυτής της γυναίκας. Την αγαπούσα και την αγαπάω ακόμα πάρα πολύ. Για μια μάνα είναι πολύ δύσκολο να έχει αυτιστικό παιδί. Εγώ δεν είχα πρόβλημα κανένα. Με τον Άλκη ήμασταν φιλαράκια!».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!