Ο πρώην διευθυντής του καλλιτεχνικού θεάτρου και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, παρότι κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς παιδιών και καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκισης, αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή μέχρι να πραγματοποιηθεί το εφετείο. Η απόφαση αυτή φυσικά, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και την κοινή γνώμη.

Οι άνθρωποι του θεάτρου και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, πήραν την απόφαση μετά από κάθε παράσταση να διαβάζουν μια επιστολή – αίτημα μέσω της οποίας εκφράζουν όχι μόνο την αντίθεσή τους, αλλά και την επιθυμία της άρσης αυτής της ανασταλτικής απόφασης υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ένα από τα πρόσωπα που διάβασαν αυτή την επιστολή μπροστά στο κοινό είναι και η Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός που βρίσκεται σε περιοδεία με την παράσταση «Ηλέκτρα», στο τέλος της και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους συναδέλφους της, διάβασε με σταθερή, αλλά αρκετά φορτισμένη συναισθηματικά φωνή την επιστολή του Σ.Ε.Η, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: 

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, στην κοινή λογική. 

Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης.

Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας. Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή», είπε η Μαρία Κίτσου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!