Για το πως έμπλεξε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, την προσπάθεια αποτοξίνωσης αλλά και το άγχος που έχει για το ενδεχόμενο τα παιδιά του να ακολουθήσουν έναν αντίστοιχο δρόμο μίλησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στη Τζένη Θεωνά στην εκπομπή “Μαμά-δες”.

«Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ τότε, ήταν κομμάτι της κουλτούρας. Το κουβαλάγαμε από τη δεκαετία του 60 και 70, του 80. Ένα μέρος ήταν αυτό. Ένα άλλο μέρος ήταν ότι από μικρός μου άρεσε να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Ένα τρίτο κομμάτι ήταν το Λος Άντζελες που τα πάντα ήταν ελεύθερα και μπορούσες να τα βρεις ανά πάσα ώρα της ημέρας. Ένα τέταρτο κομμάτι ήταν οι κουζίνες.

Οι κουζίνες τότε ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος χώρος. Ήταν ένας συνδυασμός. Μετανιώνω το τελείωμα, που δε τελείωσα πιο νωρίς. Είχα πιάσει πάτο πολύ πιο νωρίς από όταν πίστεψαν ότι έπιασα πάτο. Συνήθως έτσι γίνεται. Δεν καθαρίζεις αν δεν έχεις πιάσει πάτο» είπε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και συνέχισε:

«Έκανα αποτοξίνωση από τα 28 μέχρι τα 30. Καθάρισα όταν έφτασα στα 30. Τη δεκαετία 20-30 ξέρω ότι πέρασα πάρα πολύ καλά. Δε τη θυμάμαι όλη. Θυμάμαι ότι ήταν καταπληκτικά αλλά μετανιώνω που δεν την έζησα πραγματικά. Ήμουν τυχερός γιατί είχα ανθρώπους δίπλα μου που με σώσανε».

Για τη σχέση με την οικογένειά του εκείνη την περίοδο, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ανέφερε: «Στη δική μου περίπτωση είναι θέμα τύχης γιατί θα μπορούσα να είμαι μόνος μου και να μη σωθώ. Σε αυτές τις περιπτώσεις η οικογένεια είναι μαύρο πανί. Η δική μου οικογένεια ήταν μακριά και έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε σχέσεις γιατί ήταν πολύ μακριά.

Έτσι κι αλλιώς εγώ είχα ξεκόψει από μικρός. Δεν ήθελα να στεναχωριούνται για μένα, οπότε είχαμε ξεκόψει. Δε θα μπορούσε όμως να κάνει και κάτι η οικογένεια για μένα. Για τον άνθρωπο που έχει έρθει σε αυτή τη θέση, η οικογένειά του είναι μαύρο πανί. Πολλές φορές ρίχνει πράγματα στην οικογένειά του για να καλύψει τη δική του ανασφάλεια. Αυτό είναι λάθος. Δε φταίει κανείς που έμπλεξες με τα ναρκωτικά. Μόνο εσύ φταις».

Τέλος, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξομολογήθηκε: «Με αγχώνει πολύ αυτό για τα παιδιά μου. Όταν βγήκα και μίλησα γι΄αυτό το πράγμα πριν 12 χρόνια, ο μεγάλος μου γιος, γιατί ο μικρός δεν είχε γεννηθεί, το άκουσε, του το είπαν αμέσως. Ήξερα ότι θα γίνει αυτό. Δεν προσπάθησα να το κρύψω. Το έμαθε. Δεν τόνισα ποτέ αυτό το πρόβλημα γιατί ήξερα ότι αν έρθει αυτή η ώρα, ανάλογα τις περιστάσεις, θα το αντιμετωπίσω».