Δύσκολες ώρες για τους συντελεστές της σειράς Άγριες Μέλισσες - Τι συνέβη;

Δύσκολες ώρες για τους συντελεστές της σειράς Άγριες Μέλισσες - Τι συνέβη;


Δύσκολες ώρες βιώνουν το τελευταίο 24ωρο οι συντελεστές της σειράς, Άγριες Μέλισσες, μετά την ξαφνική απώλεια της σκηνογράφου και ενδυματολόγου, Γιούλας Ζωιοπούλου.

Η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 61 ετών, τους τελευταίους τέσσερις μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγει νικήτρια.

Την τραγική είδηση έκανε γνωστή μια στενή της φίλη μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγα Λόγια για τη Γιούλα Ζωιοπούλου

Η γνωστή σκηνογράφος και ενδυματολόγος σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στη Σχολή Δοξιάδη και στη Σχολή Κινηματογράφου Σταυράκου απ’ όπου αποφοίτησε το 1985.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και σκηνοθέτες και είχε βραβευτεί με το βραβείο σκηνογραφίας το 1993 για τις μικρού μήκους ταινίες "Άβαξ" (σκην. Νίκος Γραμματικός) και "Οι μοναχικές γυναίκες είναι επικίνδυνες" (σκην. Κωστούλα Τωμαδάκη).

Επίσης τιμήθηκε το 1994 με το βραβείο ενδυματολογίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τις ταινίες "Απ' το χιόνι" (σκην. Σωτήρη Γκορίτσα), "Η εποχή των δολοφόνων" (σκην. Ν. Γραμματικού), "Η αυλή με τα σκουπίδια" (σκην. Θ. Σκρουμπέλος).

Το 2003 κέρδισε βραβείο σκηνογραφίας από το Υπουργείο Πολιτισμού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία "Βασιλιάς" (σκην. Ν. Γραμματικός), επίσης κατέκτησε βραβείο σκηνογραφίας στα "Πρόσωπα 2003" (Τηλεοπτικά Βραβεία) για τα σκηνικά στην τηλεοπτική σειρά "Κάτω από την Ακρόπολη" (σκην. Γ. Βασιλειάδης).

Τέλος, το 2010 κατέκτησε ξανά βραβείο σκηνογραφίας στα "Πρόσωπα 2010" για τη σκηνογραφία στην τηλεοπτική σειρά "Καρυωτάκης" (σκην. Τ. Ψαρράς και το 2014 κέρδισε βραβείο ενδυματολογίας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για την ταινία "Μικρά Αγγλία" (σκην. Παντελή Βούλγαρη).

Scroll To Top