Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης!

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης!

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Ο Γιώργος Τζώρτζης είχε γεννηθεί στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 και πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961.

Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με τον θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου - Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτή στον θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.



Στα μέσα της δεκαετίας του '70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του - και μητέρα της κόρης του Ευγενίας - Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Ο Γιώργος Τζώρτζης και η Τόνια Καζιάνη είχαν συναντηθεί στα γυρίσματα της ταινίας «Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα»  και  τότε ξεκίνησε ο έρωτάς τους! Ένα χρόνο μετά πρωταγωνίστησαν μαζί στο γνωστό σίριαλ «Άγνωστος Πόλεμος».




Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού.

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)
«Συνοικία το "όνειρο"» (1961)
«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)
«Εγκατάλειψη» (1965)
«Γεύση από ερώτα» (1966)
«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)
«Η ώρα της οργής» (1968)
«Το κανόνι και τ' αηδόνι» (1968)
«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)
«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)
«Όμορφες μέρες» (1970)
«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)
«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)
«Εσχάτη προδοσία» (1971)
«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)
«Ο βάλτος» (1973)
«Παύλος Μελάς» (1973)
«Τα χρόνια της οργής» (1973)
«Γιάννης και Μαρία» (1982)
«Αδέξιος εραστής» (1984)
«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό» (1985)
«Και δειλός και τολμηρός» (1988)
«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους» (2008)

Πηγή: zougla.gr

Scroll To Top