Ελεύθερος υπό όρους ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!

Ελεύθερος υπό όρους ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!

Eλεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε λίγο μετά τις 22.20 το βράδυ της Μ. Δευτέρας, έπειτα από την απολογία του για την αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών» ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Για την ίδια υπόθεση ελεύθερος υπό όρους, αφέθηκε και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Στον κ. Λυκουρέζο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα αλλά και εγγύηση 50.000 ευρώ. Στον κ. Παναγοπουλο επιβλήθηκε μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής δήλωσε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση».

Ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας αντιμέτωπος με τον εφέτη ανακριτή. Ο γνωστός δικηγόρος, ο οποίος συνοδευόταν από αστυνομικούς, ανέβηκε με το ασανσέρ στον 7ο όροφο του Εφετείου, όπου βρίσκεται το ανακριτικό γραφείο, χαμογελαστός, κρατώντας έναν μεγάλο πορτοκαλί φάκελο.

Η κόρη του Μαρία Ελένη Λυκουρέζου αμέσως πήγε κοντά του για να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει, ενώ έξω από το γραφείο του ανακριτή, εκτός από τους συνεργάτες και τα δύο παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, τον ποινικολόγο περίμενε και η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη.

Scroll To Top