Η Ελεονώρα Μελέτη μέσα από την εκπομπή της αναφέρθηκε στο παρασκήνιο της επικοινωνίας  που είχε με τον Τάσο Ξιαρχό χθες που εξαφανίστηκε αλλά και στα μηνύματα που αντάλλαξαν.

 «Ήταν κάτι που ούτε και εγώ περίμενα να συμβεί. Είχαμε ξεκινήσει με τον Βασίλη Γρηγορόπουλο μια επαφή με τον Τάσο στο πλαίσιο του ρεπορτάζ γιατί μας αρέσει πάντα να φιλοξενούμε όλες τις πλευρές.
Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήταν ότι θα συμβουλευόταν κάποιους από το περιβάλλον του για το αν θα βγει να τοποθετηθεί, έτσι ώστε να τροχοδρομήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν αυτή η τοποθέτηση. Είχαμε μείνει σε αυτό.

Κάποια στιγμή προς το απογευματάκι, ενώ ετοιμάζομαι να βγω έξω με το μωρό μου λαμβάνω ένα μεγάλο μήνυμα που από την αρχή προκαλούσε κάποια ανησυχία. Καταλάβαινες ότι δεν είναι ένα απλό μήνυμα ενός ανθρώπου, ο οποίος εκφράζει κάποια συναισθήματα που τον είχαν κυριεύσει εκείνη τη στιγμή.
Ήταν έντονες οι περιγραφές, οι λέξεις και πολύ ξεκάθαρα τα υπονοούμενα που άφηνε. Σχεδόν δεν ήταν υπονοούμενα αλλά δηλώσεις. Πήρα αμέσως τον αρχισυντάκτη και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τις αρχές. Ήταν πολύ σαφές αυτό το μήνυμα. Μιλήσαμε με τον σταθμό, ταυτόχρονα ενημερώσαμε τις αρχές και τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και μια υποστηρικτική γραμμή για ανθρώπους που δε νιώθουν καλά σε δεδομένες στιγμές. Ξεκίνησε όλη αυτή η κινητοποίηση.

Όπως ενημερώθηκα από την αστυνομία είχαν ήδη ενημερωθεί και για άλλα μηνύματα αντίστοιχα με του δικού μου που είχαν σταλεί σε μια φίλη του… Εγώ εκείνη τη στιγμή δεν ήμουν σε θέση να γνωρίζω αν το ίδιο μήνυμα είχαν λάβει και άλλοι συνάδελφοι, ωστόσο, θεώρησα ότι έπρεπε να πράξουμε ως πράξαμε. Κάνοντας αυτό που θα έκανε ο οποιοσδήποτε έχοντας λάβει αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα το οποίο ήταν μεγάλο και πολύ περιγραφικό.

Από εκεί και έπειτα, ενώ είχαν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις για τον εντοπισμό του. Προσπαθούσαν να βρουν τον τόπο που είναι ο Τάσος. Δεν ήταν πολύ εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο. Κάποια στιγμή έλαβα και κάποιο ακόμα μήνυμα και μέσα από μια επικοινωνία που είχαμε προσπαθούσα να τον πείσω να μας δώσει ένα στίγμα για το που βρίσκεται. Να του μιλήσω ψύχραιμα και λογικά. Δεν είμαι και εγώ ειδικός, δεν ξέρω πως θα πρέπει να διαχειριστεί κάποιος μια τέτοια περίπτωση. Ακολουθούσα κάποιες οδηγίες που μου έδωσε η αστυνομία. Ο Τάσος στην αρχή είχε μια διάθεση επικοινωνίας, μετά εξαφανίστηκε και αυτό ήταν και το πιο κρίσιμο κομμάτι για όλους μας. Για περισσότερο από μια ώρα δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του.
Εγώ δεν ξαναείχα επαφή….Σήμερα το πρωί πρωί μου έστειλε ένα μήνυμα που με ευχαριστούσε για χθες και μπορώ ό,τι θέλω αν θέλω να το δημοσιοποιήσω.

Το δικό μας κριτήριο έχει να κάνει πρωτίστως με ανθρώπινα κριτήρια. Δε θα μπορούσα να δημοσιοποιήσω παρά την άδειά του τα μηνύματα που ανταλλάξαμε… Έγινε χθες ένα περιστατικό βίαιο σχεδόν. Την ώρα όμως που διάβαζα τα μηνύματά του ένιωθα πως έχει εισπράξει και ο ίδιος μια αντίστοιχη βίαιη συμπεριφορά. Υπήρξαν άνθρωποι που με κατηγόρησαν ότι δεν τον αποτελειώσαμε» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ελεονώρα Μελέτη.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!