Η νέα ταινία «The Lost Daughter»  της Maggie Gyllenhaal έχει ήδη κερδίσει την προσοχή που της αρμόζει. Με ένα σπουδαίο καστ πρωταγωνιστών και τις σκηνοθετικές οδηγίες της Gyllenhaal, η ταινία που γυρίστηκε στις Σπέτσες, θα κάνει πρεμιέρα την παραμονή της πρωτοχρονιάς στο Netflix.

Αυτό όμως το γνωρίζατε. Αυτό που δεν γνωρίζατε είναι ότι το soundtrack της ταινίας υπογράφει η Ελληνίδα τραγουδίστρια-τρογουδοποιός Μόνικα Χριστοδούλου, ευρύτερα γνωστή ως Monika.

Το Φεβρουάριο του 2021 και αφού είχαν ολοκληρωθεί τα γυρίσματα της ταινίας εν μέσω καραντίνας τον Νοέμβριο του 2020, η Monika κλήθηκε από τον παραγωγό να γράψει 8 τραγούδια για τις αντίστοιχες σκηνές, υπό ένα αυστηρό deadline.

H οδηγία της Gyllenhaal προς τη Monika ήταν σαφής. Ήθελε 8 ελληνικά τραγούδια, το καθένα με διαφορετικό ύφος και παρά το μικρό χρονικό διάστημα που η μουσικός είχε στη διάθεσή της, η Monika τα κατάφερε.

Πιο συγκεκριμένα, στο O.S.T περιλαμβάνονται 2 ορχηστρικά θέματα και 10 τραγούδια, από τα οποία τα 8 ερμηνεύει η Monika. Το τραγούδι «Αίμα μου» ερμηνεύει ο Πασχάλης Τερζής και το «Όλα λάθος» ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

«Η δουλειά μου ήταν να μεταφράσω τις λέξεις, τις οδηγίες που έλαβα και να τις μετουσιώσω σε μουσική. Δεν έβαλα κανένα προσωπικό φίλτρο σε όλο αυτό, το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να πετύχει το όραμα της Maggie Gyllenhaal. Άλλωστε, αυτό κάνω πάντα και στις συνεργασίες μου για τη μουσική θεατρικών παραστάσεων.

Με τη Maggie Gyllenhaal είχαμε απίστευτη χημεία και δε θα ξεχάσω τις πολλές, δημιουργικές συνομιλίες που είχαμε καθημερινά αλλά και το χιούμορ που προέκυπτε μέσα από την πίεση του χρόνου και το άγχος που είχαμε όλοι στην ομάδα για να προλάβουμε το μοντάζ ώστε να σταλεί η ταινία στα Φεστιβάλ. Θυμάμαι, για παράδειγμα, την Maggie Gyllenhaal να μου στέλνει μήνυμα αργά το βράδυ και να μου λέει “Σε παρακαλώ θα χρειαστώ άλλες δύο Στάλες επειγόντως μέχρι το πρωί”.

Η συνεργασία μας εξελίχθηκε τόσο καλά, που η Maggie έλεγε κατά τη διάρκεια της παραγωγής: “Πριν ξεκινήσετε να γράφετε τη μουσική για την ταινία σας, ρωτήστε τη Monika, μπορεί να την έχει ήδη έτοιμη!», δήλωσε η Monika για τη συνεργασία της με τη χολυγουντιανή σταρ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!