Η πρώην βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας βρέθηκε για μια σύντομη επίσκεψη στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε δύο νησιά. Αρχικά επισκέφτηκε στη Λέρο και στη συνέχεια τους Λειψούς.

Εκεί, η Σοφία επισκέφτηκε το υπό κατασκευή Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής στο νησί προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του. Το έργο είναι σε εξέλιξη και όταν ολοκληρωθεί θα λειτουργεί ως κέντρο περίθαλψης για θαλάσσια θηλαστικά και χελώνες, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας δελφινιών που ελευθερώνονται από αιχμαλωσία.

Η 82χρονη πεθερά της βασίλισσας Letizia, κατέφθασε στη Λέρο συνοδευόμενη από την αδελφή της Ειρήνη, τον Πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα Enrique Vinguera, τον υπασπιστή της Βασίλισσας κ. Arturo Coello Villanueva, προσωπικούς φίλους της βασίλισσας, την διευθύντρια γραφείου του Πρέσβη κα Βασιλάκη Μαρία, καθώς και ολιγομελές προσωπικό ασφαλείας.

Τη Βασίλισσα Σοφία υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο του νησιού ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο Αντιδήμαρχος κ. Καστής Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρεκός Άκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Μπίλλης Νεκτάριος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς καθώς και ο π. Γεώργιος Γαμπιέρης.

 Ο Δήμαρχος Λέρου αφού καλωσόρισε τη Βασίλισσα Σοφία, τόνισε την ασφάλεια που παρέχει η Λέρος ως ένα νησί COVID-FREE, προσφέροντας στους εκλεκτούς προσκεκλημένους, παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στο νησί, καθώς και έναν πίνακα που απεικονίζει στιγμές από τις επισκέψεις στη Λέρο της μητέρας της, Βασίλισσας Φρειδερίκης, κατά το παρελθόν.

 Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων στο οποίο παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ. Παΐσιος και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εδόθη η ευκαιρία στον Δήμαρχο Λέρου να αναπτύξει περαιτέρω τις σκέψεις της δημοτικής Αρχής αναφορικά με το κτίριο που φιλοξενούσε τις πρώην βασιλικές Τεχνικές Σχολές στην περιοχή των Λεπίδων, και πώς αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μουσειακός χώρος ή λειτουργία Τεχνικών Σχολών/ΙΕΚ.

Επίσης προτάθηκε η αδελφοποίηση του Δήμου Λέρου με πόλη της Ισπανίας η οποία θα ανακοινωθεί στο προσεχές μέλλον.

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!