Με αφορμή την κακοποίηση γαϊδουριού στη Ζίτσα Ιωανννίων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την θανάτωσή του με ευθανασία, η Εριέττα Κούρκουλου  ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Συγκεκριμένα, η Εριέττα Κούρκουλου έγραψε: «Θέλω να ξεκινήσω την νέα “σχολική” χρονιά εξηγώντας εν – συντομία, τον λόγο που δεν τοποθετήθηκα για το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στην Ζίτσα.
Δεν τοποθετήθηκα, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε λόγος.

Ασχολήθηκε με το γεγονός αυτό – καταδικάζοντάς το, ολόκληρη η χώρα και αυτό μου φτάνει.
Δεν άνοιξα αυτό το προφίλ για να βρίσκομαι στην επικαιρότητα, ούτε γιατί ψάχνω ευκαιρίες να κάνω την όμορφη με ένα ζωάκι αγκαλιά.

Το άνοιξα, για να φέρω στην επιφάνεια αυτό που κρύβεται πίσω από την κακοποίηση στην Ζίτσα και την κάθε κακοποίηση του κάθε ζώου (αλλά και ανθρώπου) σε όλο τον κόσμο – η ιδέα ότι κάποιες ζωές έχουν μικρότερη αξία από κάποιες άλλες.

Το πρόβλημα δεν είναι ο ένας εγκληματίας που ευθύνεται για την συγκεκριμένη αποτρόπαια πράξη, αλλά το γεγονός ότι τα μη – ανθρώπινα ζώα αντιμετωπίζονται από τις ανθρώπινες κοινωνίες και το νομικό σύστημα, ως αντικείμενα – ως ιδιοκτησία – ως φαγητό – ως συστατικό μιας συνταγής.
Λυπάμαι πάρα πολύ για την ζωούλα που χάθηκε, αλλά λυπάμαι περισσότερο για αυτές που χάνονται κάθε μέρα ανά εκατοντάδες εκατομμύρια, πίσω από κλειστές πόρτες.

Λυπάμαι για την αγωνία και τον αφόρητο πόνο που υπέστη το γαϊδουράκι, αλλά λυπάμαι και για τον τρόμο των ζώων που σέρνονται από γερανούς και κρεμιούνται ανάποδα πριν την σφαγή τους.
Τα μεμονωμένα περιστατικά κακοποίησης των ζώων για τα οποία αισθανόμαστε μια παραπάνω συμπάθεια (γιατί για τα υπόλοιπα αδιαφορούμε), μπορεί να πουλάνε εφημερίδες και να γίνονται viral, αλλά αποτελούν απλώς ένα σύμπτωμα. Η ασθένεια ως συνήθως, κρύβεται πιο βαθιά».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!