Στις 22.00, απόψε, σε απευθείας σύνδεση με το Liverpool Arena, η ΕΡΤ έκανε ζωντανή μετάδοση τον Β’ Ημιτελικό του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Στον σχολιασμό ήταν η Μαρία Κοζάκου και η Τζένη Μελιτά.

Η Ελλάδα εμφανίστηκε στην 8η θέση με τον Victor Vernicos να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα.

Τη σκηνική παρουσία υπογράφει ο διευθυντής Μπαλέτου της Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος και την ενδυματολογική επιμέλεια του Βίκτωρα έχει αναλάβει ο Γιώργος Σεγρεδάκης.

Σήμερα διαγωνίζονται ακόμη 16 χώρες, με τις 10 εξ αυτών να περνούν.

Να θυμίσουμε ότι ο Victor Vernicos είναι ο νεότερος εκπρόσωπος φέτος στον διαγωνισμό και στόχος του είναι να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Ο Victor Vernicos ενθουσίασε με τη φωνή και την σκηνική του παρουσία. Το concept ήταν σύγχρονο και ευρηματικό. Ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις, είναι ο μικρός μας αδελφός ή ο έφηβος εαυτός μας, γεμάτος όνειρα και προσδοκίες.

Ένα ελληνικό αυγουστιάτικο βράδυ, μόνος στο δωμάτιό του, ο Victor βιώνει τις αγωνίες που όλοι κρύβουμε μέσα μας.

Τις αποτυπώνει στο χαρτί. Και το ελληνικό αλφάβητο, βάση του λατινικού και του κυριλλικού αλφαβήτου, «δραπετεύει» από τις σελίδες του εφηβικού λευκώματος, συναντά τις λέξεις του τραγουδιού και δημιουργεί ένα νέο, οικουμενικό λεξιλόγιο για τα συναισθήματα που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε μεγαλώνοντας.

Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σκηνή της Eurovision, ανοίγοντας έναν φωτεινό δρόμο που οδηγεί στον έναστρο ουρανό.

Καλή επιτυχία Ελλάδα!