Ευγενία Νιάρχου: «Δεν ακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αντιθέτως ακολουθώ το δικό μου προσωπικό στυλ»

 Ευγενία Νιάρχου: «Δεν ακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αντιθέτως ακολουθώ το δικό μου προσωπικό στυλ»

Συνέντευξη στο περιοδικό Gala παραχώρησε η Ευγενία Νιάρχου, η όποια μίλησεμεταξύ άλλων για την καριέρα της ως σχεδιάστρια κοσμημάτων.

Ψηλόλιγνη, αέρινη και με τη χαρακτηριστική ελληνική κατατομή προσώπου που θυμίζει την αείμνηστη γιαγιά της, Ευγενία Λιβανού, κουβαλά μια έμφυτη αριστοκρατική ambiance. Στα 32 της χρόνια, η Ευγενία παραμένει απλή, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς το κοινωνικό της status. Ενδίδει, ωστόσο, στην πολυτέλεια συχνών ταξιδιών και fashion events, καθώς και η ίδια είναι πλέον μέλος της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας ως σχεδιάστρια κοσμημάτων, και μάλιστα με δικό της brand με την επωνυμία Venyx.

Στην ερώτηση πότε αποφάσισε να γίνει σχεδιάστρια κοσμημάτων, απαντά:

«Ήμουν πάντα πολύ δημιουργικό άτομο και από παιδί αγαπούσα τα κοσμήματα. Όταν ήμουν πιο μικρή, ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Στη πρώτη μου επαφή με τον χώρο του κοσμήματος αντιλήφθηκα ότι είχα βρει αυτό που μου ταίριαζε.

Οι πέτρες που θα επιλεχθούν και το σχέδιο κάθε κοσμήματος έχουν τη δική τους ιστορία. Αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μου συναρπαστική. Και η άμεση σχέση με το στυλ. Μπορώ να αναφέρω πολλά ονόματα γυναικών που έχουν επηρεάσει την αισθητική μου και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του στυλ μου, όπως η άλλοτε διευθύντρια της γαλλικής “Vogue” Καρίν Ρόιτφελντ, με την οποία κάποτε δούλευα. Εξίσου σημαντική υπήρξε και η επιρροή της μητέρας μου, μιας γυναίκας με λεπτό γούστο και διακριτό προσωπικό στυλ.

Η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα και η Μπριζίτ Μπαρντό αποτελούν για μένα διαχρονικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης. Το προσωπικό στυλ, άλλωστε, αναπτύσσεται μέσα από μια συλλογή εικόνων και εμπνεύσεων».

Δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν όταν προσφιλή στους αριστοκρατικούς κύκλους της Ευρώπης και των ΗΠΑ έντυπα όπως η αμερικανική «Vogue» και το βρετανικό «Tatler» άρχισαν να τη συμπεριλαμβάνουν στις λίστες με τις fashion influencers, αφού το ιδιαίτερο στυλ που λανσάρει έχει βρει πολλούς αποδέκτες. Της αρέσουν οι παγέτες και οι see-through φούστες μέσα από τις οποίες συνήθως φαίνεται ένα κοντό σορτσάκι, ενώ τα παπούτσια της φέρουν συχνά την υπογραφή του αγαπημένου της οίκου Charlotte Olympia.

Τον λαιμό και τα χέρια της, βέβαια, κοσμούν πλέον μόνο δικές της δημιουργίες. «Δεν αισθάνομαι fashion icon», τονίζει στο «Gala» και προσθέτει: «Δεν ακολουθώ τις τάσεις της μόδας, αντιθέτως ακολουθώ το δικό μου προσωπικό στυλ. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει και κάποιους άλλους όχι. Η ομορφιά τελικά κρύβεται στον τρόπο που βλέπεις τον άλλον».

 

 

Scroll To Top