Η Ευρυδίκη – με απόλυτη ενσυναίσθηση του εφιάλτη της πυρκαγιάς, που κατέκαψε το μεγαλύτερο οικολογικό πάρκο της Ευρώπης, το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο – έκλεισε την ετήσια καθιερωμένη γιορτή της παραθαλάσσιας πόλης του θρακικού πελάγους με μια μοναδική συναυλία μπροστά στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης.

Ωστόσο, η προγραμματισμένη αυτή συναυλία της Ευρυδίκης διήρκησε λιγότερο κατόπιν ανακοίνωσης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη, εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε χιλιάδες στρέμματα του μεγαλύτερου οικολογικού πάρκου της Ευρώπης αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο έργο του ανθρώπινου δυναμικού που αγωνίζονταν και αγωνίζεται για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η τραγουδίστρια μιλώντας στην εφημερίδα Espresso είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης ζήτησε τροποποίηση του χρόνου διάρκειας της συναυλίας λόγω πένθους εξαιτίας των πυρκαγιών. Η απόφασή του μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και με απόλυτο σεβασμό ακολουθούμε όσα έχουν ανακοινωθεί».

Η Ευρυδίκη και οι μουσικοί της ανέβηκαν στη σκηνή και μόλις ολοκληρώθηκε το πρώτο τραγούδι – κρατώντας χαμηλούς τόνους – ευχαρίστησε το κοινό και έστειλε ένα παγκόσμιο μήνυμα για την ασφάλεια του πλανήτη από τις πυρκαγιές.

«Περίμενα την αποψινή μας συνάντηση με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία. Όμως αυτή η τεράστια οικολογική καταστροφή που συμβαίνει δίπλα μας, μας αγγίζει όλους…. Ο πλανήτης μας είναι το σπίτι μας και τα δάση μας το οξυγόνο μας. Πρέπει κάποια στιγμή οι άνθρωποι να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε γιατί έτσι προστατεύουμε το μέλλον μας και τις ζωές μας σε αυτή τη γη».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!