«Φορολογήστε τους πλούσιους»: Η εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez στο Met Gala προκάλεσε αντιδράσεις

«Φορολογήστε τους πλούσιους»: Η εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez στο Met Gala προκάλεσε αντιδράσεις

Το  ντεμπούτο της στο κόκκινο χαλί του Met Gala έκανε η γερουσιάστρια των δημοκρατικών Alexandria Ocasio-Cortez, η οποία εκμεταλλεύτηκε την πρόσκλησή της στο λαμπερό event-που έλαβε χώρα στις 13 Σεπτεμβρίου- για να μεταφέρει ένα σημαντικό μήνυμα.

«Το Met Gala θεωρείται ελίτ και απρόσιτο… Ως γυναίκα της εργατικής τάξης, ήθελα να απολαύσω την εκδήλωση, αλλά και να προκαλέσω τη βιομηχανία», δήλωσε περήφανα στη «Vogue».

Η πολιτικός που μέχρι τώρα έχει δείξει πως δε μασάει τα λόγια της, εμφανίστηκε στο κόκκινο χαλί φορώντας ένα λευκό φόρεμα από Brother Velliers, στην πλάτη του οποίου ήταν γραμμένο το σλόγκαν «Tax the Rich», που σημαίνει «Φορολογήστε τους πλούσιους».

Η πολιτικός έκρινε ότι για την περίσταση το μήνυμα για τη φορολογία των πλουσίων ήταν το καταλληλότερο, αφήνοντας στην άκρη θέματα όπως η ανισότητα κατά των γυναικών και το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία της φιλόδοξης ατζέντας του Biden.

 Η Ocasio-Cortez συνδύασε το φόρεμά της με κόκκινες γόβες και μία τσάντα που είχε το ίδιο σλόγκαν.

Το φόρεμα σχεδιάστηκε από την creative director Aurora James του Brother Vellis.

«Η Aurora James ξεκίνησε πριν από λίγα λόγια χρόνια με 3.000 δολάρια στην τσέπη της και πουλώντας τα έργα της στο παζάρι και τώρα είναι εδώ στο Met Gala. Αυτή είναι ιστορία της πόλης μας, η ιστορία στην οποία θα έπρεπε να επικεντρωνόμαστε, ειδικά ως μία μαύρη γυναίκα, μετανάστης σχεδιάστρια σε μία βιομηχανία που αυτό υποεκπροσωπείται σοβαρά. Αν έπρεπε να το κάνουμε αυτό, ήταν να ανοίξουμε τις πόρτες για να φέρουμε άτομα στο Met» υποστήριξε η πολιτικός.

Η James είναι ένθερμη υποστηρίκτρια, μιλώντας συχνά για «οικονομική δικαιοσύνη»

Η εμφάνιση της Alexandria Ocasio-Cortez, ωστόσο, αποτελεί μια «περίπλοκη στιγμή», καθώς αρκετοί την κατηγόρησαν για υποκρισία. Κάποιοι σχολίασαν πως η πολιτικός ήθελε απλά να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ προσπαθούσε να το περάσει ως πολιτική διαμαρτυρία, σε ένα ακόμη παράδειγμα υποκρισίας.

Η απάντηση στις αντιδράσεις:

Η ίδια δεν άφησε αναπάντητα τα επικριτικά σχόλια και υπεραμύνθηκε της εμφάνισής της.

«Και προτού οι haters εξαγριωθούν, οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι της Νέας Υόρκης καλούνται τακτικά στο Met και οφείλουν να συμμετέχουν, λόγω των ευθυνών μας στην εποπτεία και υποστήριξη των πολιτιστικών ιδρυμάτων της πόλης για το κοινό. Ήμουν μία από τους πολλούς που συμμετείχαν σε αυτό το βράδυ. Πρόσωπο με ανοιχτά χέρια για αγκαλιά», σχολίασε.

 

 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top