Φωτεινή Πετρογιάννη: «Έχω κάνει περισσότερο ενημέρωση απ’ ό,τι ψυχαγωγία»

Φωτεινή Πετρογιάννη: «Έχω κάνει περισσότερο ενημέρωση απ’ ό,τι ψυχαγωγία»

Συνέντευξη στο περιοδικό People παραχώρησε η Φωτεινή Πετρογιάννη, η οποία ξεκίνησε να εργάζεται σαν δημοσιογράφος από την ενημέρωση και μόλις πριν από τρία χρόνια έκανε την κρίσιμη μετάβαση σε ψυχαγωγικά μονοπάτια.

«Έχω κάνει περισσότερο ενημέρωση απ’ ό,τι ψυχαγωγία. Ξεκίνησα το 2003 στον Μανώλη Καψή, που έκανε το Talk Show στον Alpha. Ήμουν ανάμεσα στους νέους δημοσιογράφους, οι οποίοι έκαναν κάποιες πιο πικάντικες ερωτήσεις στους καλεσμένους. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να γνωρίζω κόσμο στην εκπομπή Αποδείξεις του Νίκου Ευαγγελάτου. Έγινα μέλος της ομάδας του Νίκου και περίπου δυόμισι χρόνια πορευτήκαμε μαζί. Επίσης, για πολλά χρόνια παρουσίαζα δελτίο ειδήσεων στο Channel 9, μέχρι που μεταφέρθηκα στον Alpha και ξεκίνησα με την εκπομπή Στη Γειτονιά Μας.

Όταν ήρθε η πρόταση για την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, προβληματίστηκα, σκεπτόμενη ότι, αν ακολουθούσα τον δρόμο της ψυχαγωγίας, δύσκολα θα μπορούσα να γυρίσω στην ενημέρωση αν το επιθυμούσα. Βλέπεις, ήθελα πολύ να είμαι στην ενημέρωση. Μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια ήταν το όνειρο της ζωής μου να είμαι στο δελτίο ειδήσεων. Ωστόσο, πήρα την απόφαση να δοκιμάσω το διαφορετικό και διαβεβαίωσα τον εαυτό μου ότι δεν έχω κάτι να χάσω. Αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει και, αν θελήσω ποτέ να γυρίσω στην ενημέρωση, θα το προσπαθήσω και ίσως τα καταφέρω».Έχει περάσει από εκπομπές που σημείωναν υψηλά νούμερα τηλεθέασης και απολάμβαναν την πρώτη θέση στους πίνακες της Nielsen, αλλά έχει βιώσει και το αντίθετο. «Τα χαμηλά νούμερα φέρνουν γκρίνια. Ευτυχώς φέτος δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το να ψάχνει κανείς να βρει ποιος και τι φταίει όταν μια εκπομπή δεν πηγαίνει καλά είναι λογικό. Μου έχουν συμβεί, βέβαια, και ακραία περιστατικά. Έχει τύχει να αρρωστήσω και να λείπω μια μέρα από μια εκπομπή και να κάνει νούμερα.

Το αποτέλεσμα; Άρχισαν να σκέφτονται “Μήπως επειδή έλειπε η Φωτεινή πήγε καλά;”. Ξέρω ότι σε αυτή τη δουλειά είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα. Όποιος πει ότι τα νούμερα δεν τον προβληματίζουν ή ότι δεν έχουν φέρει γκρίνια στην ομάδα νομίζω ότι λέει ψέματα. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν ξέρω αν θα επιθυμούσα ποτέ να παρουσιάσω κάτι μόνη μου, γιατί δεν θα ήθελα να κοιμάμαι και να ξυπνάω έχοντας στο μυαλό μου τα νούμερα. Καμιά φορά σκέφτομαι πώς μπορούν οι κεντρικοί παρουσιαστές να το ζουν αυτό. Είναι μεγάλη η ευθύνη και, κακά τα ψέματα, το χρεώνονται πιο πολύ εκείνοι».


Scroll To Top