Ο ταλαντούχος σκηνοθέτης Γιάννης Μόσχος ανέλαβε πριν έναν χρόνο ακριβώς τον ρόλο του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη και πρόσφατα μίλησε σε γνωστή εφημερίδα για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό αλλά και το bulllying που έχει υποστεί.

«Τίποτε δεν είναι εύκολο διότι είμαστε μια αρκετά κλειστοφοβική και συντηρητική κοινωνία, παρότι έγιναν βήματα προόδου. Πριν 10 χρόνια κανείς δεν άρθρωνε λέξη για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων. Ακόμη κάποιοι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει διεμφυλικό άτομο. Υπάρχουν τόσες ποικιλομορφίες, που και και εγώ που είμαι ομοφυλόφιλος χάνομαι.

Η επόμενη συζήτηση στο Εθνικό θα είναι για την ταυτότητα φύλου και τον σεξουαλικό προσανατολισμό, διότι υπάρχει άγνοια της ποικιλομορφίας που υπάρχει. Μιλώντας με ανθρώπους που έχουν βαθιά γνώση του αντικειμένου, αιφνιδιάστηκα με το πόσα στερεότυπα έχω και εγώ», δήλωσε αρχικά.

Σχετικά με την δική του σεξουαλικότητα, ο Γιάννη Μόσχος αποκάλυψε: «Ήταν γνωστό στον κύκλο μου. Συνειδητοποίησα όμως ότι δίσταζα να το πω δημόσια από δειλία. Αντιλαμβάνομαι ότι, έχοντας αυτή τη θέση, έχει σημασία να το πω ανοιχτά, δεν έχω πρόβλημα. Προφανώς όμως είχα παλιότερα πρόβλημα. Γιατί να ντρέπομαι που γεννήθηκα έτσι;

Όσον αφορά τις δύσκολες σχέσεις με την οικογένειά του, αλλά και για τον εκφοβισμό που βίωσε ως παιδί στην κατασκήνωση, είπε: «Ακόμη το θυμάμαι: “Είσαι πού@@@!”. Ήταν πολύ τρομακτικό. Τώρα το λέω περήφανα “ναι, είμαι πού@@@”, οι λέξεις δεν είναι πρόβλημα».

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!  ;