Ο Γιάννης Κότσιρας πρωταγωνιστεί στην μουσικοθεατρική παράσταση «Κατάστρωμα» στο Θέατρο Άκροπολ και οι κάμερες των τηλεοπτικών εκπομπών βρέθηκαν εκεί για να τον συναντήσουν. Ο τραγουδιστής μίλησε στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα» για τον πατέρα του και το επάγγελμα του ναυτικού που επηρέασε και τον ίδιο, αλλά και τους τραγουδιστές, με τους οποίους τον έχουν μπερδέψει.

«Είμαι από ναυτική οικογένεια. Τα περισσότερα γεγονότα στη ζωή μου είναι συνδεδεμένα με καράβια. Τις ωραιότερες σκέψεις κι ανατροπές τις έχω αποφασίσει πάνω σε ένα κατάστρωμα. Μικρός δεν καταλάβαινα, γιατί έλειπε ο πατέρας μου. Όταν μεγάλωσα, κατάλαβα πόσο δύσκολη ήταν η ζωή του», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά, με το δικό του επάγγελμα, δήλωσε: «Ίσως επειδή εμφάνισα αυτόν τον εαυτό του στιχουργού, ξάφνιασε το ότι μπορώ και γράφω στίχους. Η μεγαλύτερη αγάπη που εισπράττω δεν είναι επειδή τραγούδησα τον “Σασμό”, αλλά από τους συναδέλφους μου, που γράφουμε τραγούδια και τους τα δίνουμε».

Τέλος, αποκάλυψε με ποιους τραγουδιστές τον μπερδεύουν ανά διαστήματα. «Με έχουν μπερδέψει με τον Παντελή Θαλασσινό και τον Χρήστο Θηβαίο. Τον Παντελή τον μπέρδευαν πολύ με εμένα. Είμαστε και ξαδέρφια, οπότε κάτι υπάρχει που μπορεί να σε μπερδέψει», είπε κλείνοντας.