Μετά από χιλιάδες υποψήφιες που είδαν οι κριτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη, η φάση του bootcamp ξεκίνησε και εκεί οι κριτές συνάντησαν τα 70 επίδοξα μοντέλα που ξεχώρισαν.

Ο φωτογράφος Βασίλης Γεωργούσης, έχοντας στο πλευρό του τους τέσσερις κριτές του show, φωτογράφησε τα μοντέλα και μερικά χιλιάδες κλικ αργότερα, επέλεξαν τις 40 φωτογραφίες των κοριτσιών, οι οποίες πέρασαν στην επόμενη φάση.

Την ώρα που οι κριτές ανακοίνωναν τα ονόματα, η Δέσποινα Ψυχουντάκη, την οποία γνωρίσαμε στην audition της Κρήτης και είχε συγκινήσει τους κριτές με την ιστορία της, ανακοίνωσε πως θέλει να αποχωρήσει λέγοντας πως ίσως δεν το θέλει πολύ και έτσι θα ήταν άδικο να στερήσει μια θέση από κάποια άλλη κοπέλα.

«Απλά θέλω να σας ανακοινώσω κάτι. Θα ήθελα να μπει κάποιο άλλο κορίτσι στη θέση μου. Γιατί ίσως εγώ να μην το θέλω πραγματικά όπως τα άλλα κορίτσια, να μην περάσω στην επόμενη φάση. Και καλύτερα να μην το στερήσω σε μια από τις κοπέλες. Το έχω σκεφτεί καλά. Σας ευχαριστώ πολύ που με διαλέξατε, αλλά να μην στερήσω σε μια άλλη κοπέλα την επόμενη φάση», είπε η Δέσποινα στους κριτές.

Κατόπιν δήλωσε στην κάμερα: «Θεώρησα ότι δεν πρέπει να στερήσω σε καμία άλλη κοπέλα αυτή την ευκαιρία που θα το ήθελε περισσότερο από μένα. Γιατί όπως είπα δεν ήμουν τόσο έτοιμη όσο κάποιο άλλο κορίτσι που θα ήταν».