Ο ημιτελικός του GNTM 5 είναι γεγονός και ξεκινάει από τη Ρώμη!

Τα μοντέλα περπατούν προς την Piazza del Popolo, όπου τους περιμένουν η Βίκυ Καγιά, ο Γιώργος Καράβας και ο Τάσος Σοφρωνίου για τη δοκιμασία που θα ακολουθήσει.

Ο Τάσος Σοφρωνίου δίνει σε κάθε μια διαγωνιζόμενη από μια κάρτα, στην οποία αναγράφεται ένα must see σημείο της Ρώμης. Εκεί, με τη βοήθεια ενός παλιού γνώριμου, θα πρέπει να ανταποκριθούν σε πέντε δράσεις, να σκηνοθετήσουν τον εαυτό τους και να γίνουν για μία μέρα ιταλίδες.

Η δοκιμασία έχει πολλά ζητούμενα, αλλά και μία έξτρα δυσκολία, καθώς οι διαγωνιζόμενες καλούνται να επιλέξουν μόνες τους την τελική εικόνα που θα φτάσει στους κριτές. Εν τω μεταξύ, η Βίκυ Καγιά, ο Γιώργος Καράβας και ο Τάσος Σοφρωνίου, έχουν την ευκαιρία να περάσουν λίγο χρόνο μεταξύ τους και να αναπολήσουν στιγμές από τις επισκέψεις τους στην αιώνια πόλη!

Η επόμενη μέρα βρίσκει τις υποψήφιες λίγο έξω από τη Ρώμη, σε ένα υπέροχο κτήμα για τη φωτογράφιση αποχώρησης και μια μεγάλη έκπληξη τις περιμένει εκεί: η Σοφία Χατζηπαντέλη επιστρέφει για να δει την εξέλιξη της τελικής πεντάδας και να ενθαρρύνει τα μοντέλα, γιατί η δοκιμασία του ημιτελικού προβλέπεται εξαιρετικά απαιτητική.

Η φωτογράφιση είναι εμπνευσμένη από τον ιταλικό κινηματογράφο και απεικονίζει την αρχή και το τέλος μιας σχέσης. Στο πρώτο μέρος τα μοντέλα καλούνται να ποζάρουν φλερτάροντας τον άντρα που τις ενδιαφέρει και στο δεύτερο μέρος να αναπαραστήσουν το τέλος μιας σχέσης, προβάλλοντας το «μεσογειακό» ταμπεραμέντο τους. Ο φωτογράφος Stratis Kas έρχεται αποκλειστικά για τον ημιτελικό του GNTM 5 από το εξωτερικό και ο πήχης ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα.

Όλα τα μοντέλα βάζουν τα δυνατά τους και ενώ ανταποκρίνονται στα ζητούμενα, οι κριτές έχουν δεύτερες σκέψεις, οι οποίες επιβεβαιώνονται από την κριτική στο πλατό, που ακολουθεί.

Η Σοφία Χατζηπαντέλη είναι η τελευταία guest judge του GNTM 5 και οι απόψεις των κριτών, για άλλη μία φορά, είναι διαφορετικές.

Όμως το παιχνίδι έχει συγκεκριμένους κανόνες και τα μοντέλα, που θα περάσουν στον τελικό θα είναι εκείνα που θα αποδείξουν ότι πληρούν τα κριτήρια για να διεκδικήσουν τον τίτλο του Greece’s Next Top Model!