Όπως είναι ήδη γνωστό ο πρίγκιπας William έκανε πρόταση γάμου στην Kate Middleton με το ζαφειρένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του, πριγκίπισσας Diana. Δέκα χρόνια μετά, το δαχτυλίδι αρραβώνων εξακολουθεί να εντυπωσιάζει κάθε φορά που η Kate το επιδεικνύει στις δημόσιες εμφανίσεις της. Είναι άλλωστε ένα από τα πιο iconic μονόπετρα όλων των εποχών.

Αυτό που δεν ωστόσο πολύ γνωστό, είναι πως η Kate αμέσως μετά την πρόταση γάμου είχε κάνει μια μικρή αλλαγή στο δαχτυλίδι. Η δούκισσα έδωσε το δαχτυλίδι στο κοσμηματοπωλείο G.Collins ώστε να αλλάξει το μέγεθος καθώς της ήταν πολύ μεγάλο. Για να γίνει αυτό, δεν μίκρυνε απλά τη βέρα του δαχτυλιδιού αλλά πρόσθεσε πλατινένιες χάντρες ώστε να μειωθεί η διάμετρος.

Το δαχτυλίδι την εποχή που ο Κάρολος το έδωσε στη Diana κόστιζε περίπου 33 χιλιάδες ευρώ και σήμερα κοστολογείται στα 143 χιλιάδες ευρώ.

Αρχικά είχε δοθεί στον πρίγκιπα Harry ως κληρονομιά από την μητέρα του, όμως εκείνος έκρινε ότι έπρεπε να το δώσει στον William καθώς ήθελε το δαχτυλίδι να το φοράει η μελλοντική βασίλισσα της Αγγλίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!