Η Caitlyn Jenner έκανε επέμβαση διόρθωσης φύλου σε ηλικία 65 ετών, έχοντας περάσει την ζωή της παλεύοντας με την δυσφορία φύλου και πέντε χρόνια μετά δηλώνει πως δεν το μετάνιωσε ούτε στιγμή.

«Ήταν τόσο συγκινητικό. Αυτό ήταν, Caitlyn Jenner. Βέβαια μετά αναρωτήθηκα, άξιζε στον Bruce να τον πετάξουν έτσι; Έκανε πολλά καλά πράγματα. Μεγάλωσε δέκα παιδιά. Τώρα τι κάνει η Caitlyn;», λέει για την πρώτη φορά που είδε την καινούργια φωτογραφία της, στο δίπλωμα οδήγησης, τον Ιούλιο του 2015.

«Μετά σκέφτηκα πως ήταν μια φανταστική ευκαιρία να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Το 51% των τρανς ατόμων κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. [Σκέφτηκα] το ποσοστό δολοφονιών- χάνουμε μια έγχρωμη τρανς γυναίκα κάθε δυο εβδομάδες», εξηγεί σε συνέντευξη στο περιοδικό People.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, ούσα Ρεπουμπλικανή, οι πολιτικές απόψεις της δεν ταίριαζαν με εκείνες της κοινότητας LGBTQ. Σταμάτησαν μάλιστα να την προσκαλούν σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις στις οποίες είχε κάνει δωρεές. «Είπαν πως παραείμαι αμφιλεγόμενη. Αυτό με πλήγωσε. Νομίζω πως φορούσα ροζ γυαλιά. Πίστευα πως θα μπορούσα να αλλάξω τον κόσμο. Τώρα ξέρω πως μπορώ μόνο να αλλάξω έναν άνθρωπο κάθε φορά», προσθέτει.

«Αγαπώ την κοινότητά μου, θέλω πραγματικά να βοηθήσω», αναφέρει. Τα τελευταία τρία χρόνια δίνει άλλωστε κρυφά υποτροφίες σε τρανς φοιτητές, έχοντας εστιάσει στη χρηματοδότηση της τρανς νεολαίας. «Αυτό είναι το ταξίδι μου. Ναι, είναι διαφορετικό από εκείνο άλλων τρανς ατόμων. Το καταλαβαίνω. Αλλά στην τελική ένα έχει σημασία: όταν ξυπνάω το πρωί, νιώθω χαρούμενη με τον εαυτό μου», καταλήγει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!