Μήνυση κατά της Gwyneth Paltrow υπέβαλε ένας άνδρας στην Γιούτα των ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει ότι η ηθοποιός ευθύνεται για τους σοβαρούς τραυματισμούς του σε ατύχημα που έλαβε χώρα σε θέρετρο σκι το 2016.
Ο Terry Sanderson υποστηρίζει στην αγωγή του ότι η Paltrow έχασε τον έλεγχο κάνοντας σκι πέφτοντας επάνω του με αποτέλεσμα η σύγκρουση να του προκαλέσει τραύμα στον εγκέφαλο και τέσσερα σπασμένα πλευρά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο το περιστατικό συνέβη στις 26 Φεβρουαρίου του 2016, σε πίστα αρχαρίων στο χιονοδρομικό κέντρο Deer Valley Resort. Ο Sanderson ισχυρίζεται ότι η ηθοποιός τον άφησε τραυματισμένο στο βουνό χωρίς να στείλει βοήθεια και πως ένας δάσκαλος σκι του χιονοδρομικού Deer Valley υπέβαλε ψευδή αναφορά που υποστήριζε ότι δεν ήταν η Paltrow που προκάλεσε το ατύχημα.
Μέσω της αγωγής του ο άνδρας ζητά αποζημίωση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων από την ηθοποιό για πρόκληση σωματικών βλαβών. Εκπρόσωπος της ηθοποιού δήλωσε ότι ο η αγωγή δεν έχει βάση και αναμένεται η αθώωσή της. Από την πλευρά του το χιονοδρομικό κέντρο, για το οποίο επίσης κατέθεσε μήνυση ο Sanderson, αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση εφόσον το νομικό ζήτημα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο Sanderson δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του δικηγόρου στο Σολτ Λέικ Σίτι, ότι χρειάστηκαν σχεδόν τρία χρόνια για να καταφέρει να καταθέσει την αγωγή επειδή αφ’ ενός αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την υγεία του λόγω της διάσεισης, αφ’ ετέρου έπεφτε συνεχώς πάνω σε νομικά εμπόδια.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε έρθει σε επαφή με δικηγόρο που εκπροσωπεί την Paltrow, αλλά ποτέ δεν του δόθηκε καμία αποζημίωση ή συγγνώμη. Μάλιστα του είπαν ότι θα μπορούσαν να τον έχουν μηνύσει για τις κατηγορίες που παρουσίαζε.