Φουντώνει η ένταση μεταξύ των Ανακτόρων και της Meghan Markle σχετικά με τις κατηγορίες περί εκφοβισμού και ανάρμοστης συμπεριφοράς προς το προσωπικό του παλατιού, με την δεύτερη να ζητά να δει το έγγραφο που αποδεικνύει τις κατηγορίες.

Η βασιλική οικογένεια ανακοίνωσε ότι τη διαλεύκανση της υπόθεσης θα αναλάβει μία εξωτερική νομική εταιρία και ότι οι ίδιοι δεν πρόκειται να εμπλακούν στην έρευνα. Οι κατηγορίες προς το πρόσωπο της Meghan γνωστοποιήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς ο τότε γραμματέας Τύπου του ζευγαριού Τζέισον Νάουφ είχε αναφερθεί στο γεγονός προκαλώντας την οργή του ζευγαριού.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νομικής διαμάχης για την προστασία της ιδιωτικής ζωής της Meghan Mark;e είχαν απαγορεύσει στους βασιλικούς βοηθούς να παραστούν στο δικαστήριο. Τώρα όμως θα τους δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουν για τα περιστατικά στην έρευνα που θα διεξαχθεί από εξωτερικό παράγοντα.

Τον Φεβρουάριο δύο από τα ανώτερα μέλη του βασιλικού προσωπικού επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς περί εκφοβισμού από την Meghan με ένα τρίτο να έρχεται να προσθέσει χαρακτηριστικά ότι «είχαν ταπεινωθεί». Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Σε απάντηση η βασίλισσα Ελισάβετ έχει διαβιβάσει το αίτημα στον Πρίγκιπα της Ουαλίας, του οποίου οι πλησιέστεροι βοηθοί έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν αναζήτηση αρχείων.

Η επιστολή του Τζέισον Νάουφ είχε σταλεί τον Οκτώβριο του 2018, όταν οι Sussex ζούσαν ακόμη στο παλάτι του Κένσινγκτον, και ανέφερε τα εξής: «Ανησυχώ πολύ για το ότι η Δούκισσα μπόρεσε να εκφοβίσει δύο μέλη του βασιλικού προσωπικού τον περασμένο χρόνο. Η μεταχείριση που δέχτηκε ο … ήταν εντελώς απαράδεκτη. Κακομεταχειρίστηκε τον … χωρίς καν να σκέφτεται ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό της. Τα γνωρίζουμε αυτά από αναφορές ανθρώπων που υπήρξαν μάρτυρες».

Το email στάλθηκε στον Σίμον Κέιζ, τον τότε ιδιωτικό γραμματέα του Δούκα του Cambridge και νυν γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με μία βασιλική πηγή: «Τα χειρότερα δεν έχουν βγει ακόμα στη φόρα. Υπάρχουν μερικές σκληρές ιστορίες να ειπωθούν».

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!