Η Halima Aden είναι ένα από τα πρώτα μοντέλα που περπάτησαν σε επιδείξεις μόδας και φωτογραφήθηκαν φορώντας μαντήλα (χιτζάμπ).

Η μελαχρινή καλλονή αποφάσισε να αποσυρθεί από το μοντελινγκ, λέγοντας πώς έχει κάνει πολλούς συμβιβασμούς σε σχέση με τη θρησκεία και τη πίστη της για πολύ καιρό και δεν θέλει να συνεχίσει να το κάνει αυτό.

Η 23χρονη μουσουλμάνα, με καταγωγή από τη Σομαλία, σε ηλικία 18 ετών έγινε η πρώτη διαιωνιζόμενη σε αμερικανικά καλλιστεία όπου συμμετείχε φορώντας τη μαντήλα της και μπουρκίνι.

Επίσης, ήταν το πρώτο μοντέλο που φωτογραφήθηκε για το τεύχος «Sports Illustrated Swimsuit» με μαντήλα και μπουρκίνι.

Η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δήλωσε ότι αποσύρεται, καθώς για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χρειάστηκε να κάνει υποχωρήσεις και συμβιβασμούς σε σχέση με τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. Όπως αναφέρει, ο χρόνος που πέρασε με την οικογένειά της στη διάρκεια της καραντίνας ξεκαθάρισε λίγο τις σκέψεις της και την οδήγησε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω από τη δουλειά της στη βιομηχανία της μόδας.

«Μόνο τον εαυτό μου μπορώ να κατηγορήσω που μ’ ενδιέφερε να αδράξω τις ευκαιρίες παραβλέποντας αυτό που διακυβευόταν” , θα πει τονίζοντας ότι χρειάστηκε να αλλάξει αυτό που είναι και να προσαρμόσει τη συμπεριφορά της προκειμένου να είναι αρεστή στους άλλους και να έχει δουλειές. Επίσης, μίλησε για τη μάχη του “να είσαι μειοψηφία της μειοψηφίας” στον χώρο του modeling και πρόσθεσε “ένα από τα πράγματα για τα οποία κατηγορώ τη βιομηχανία είναι η έλλειψη μουσουλμάνων stylists».

Μέσα από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε στα stories της, εξηγώντας την απόφασή της, η Aden επικροτεί συγκεκριμένες καταστάσεις και σχεδιαστές, όπως τη Rihanna (η οποία επέτρεψε στο μοντέλο να φορέσει τη δική του χιτζάμπ στο show της), ενώ άσκησε κριτική σε άλλους, όπως του στιλίστες που την έπεισαν να φορέσει τζιν αντί για τη μαντήλα της στο κεφάλι στη διάρκεια φωτογράφισης.

«Έπρεπε να κάνω αυτά τα λάθη για να καταφέρω να γίνω ένα role model άξιο εμπιστοσύνης”, έγραψε η Aden και συμπλήρωσε ότι “πρέπει να κάνουμε όλες αυτές τις συζητήσεις αν θέλουμε να καταφέρουμε να αλλάξουμε πραγματικά το σύστημα». 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!