Το φως της δημοσιότητας είδε πριν από λίγες ώρες το πρώτο επεισόδιο της πολυαναμενόμενη σειράς ντοκιμαντέρ «Harry & Meghan» του Netflix για τη ζωή του δούκα και της δούκισσας του Sussex.

Το πρώτο επεισόδιο, διαρκεί περίπου μια ώρα και επί της ουσίας παρουσιάζει το ξεκίνημα της σχέσης του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle αλλά και τις διαμάχες που τους ώθησαν στο να αποχωρήσουν από τη βασιλική οικογένεια.

Οι τίτλοι έναρξης του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουν πλάνα του Harry και της Meghan στην άμαξα από την ημέρα του γάμου τους και μια εικόνα της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ σε μια άμαξα. Επίσης προβάλλεται ο Βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος ήταν τότε πρίγκιπας της Ουαλίας και ο Harry ως παιδί με τη μητέρα του, την Diana.

Στο πρώτο επεισόδιο ο πρίγκιπας Harry αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «έπρεπε να παραιτηθεί» από τα βασιλικά καθήκοντα, για να προστατεύσει τη Meghan Markle, η οποία τόνισε ότι εκείνη την περίοδο είχε μάλιστα και αυτοκτονικές τάσεις.

Στη συνέχεια ο Harry παρομοιάζει την αγαπημένη του, με την αείμνηστη μητέρα του, πριγκίπισσα Diana.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την ιστορία μας. Αυτό ήταν πάντα πολύ μεγαλύτερο από εμάς. Κανείς δεν γνωρίζει την πλήρη αλήθεια. Γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια. Το ίδρυμα γνωρίζει την πλήρη αλήθεια. Και τα μέσα ενημέρωσης γνωρίζουν την πλήρη αλήθεια γιατί έχουν ασχοληθεί με αυτήν. Και νομίζω ότι οποιοσδήποτε άλλος στην περίπτωσή μου θα έκανε ακριβώς το ίδιο» αναφέρει ο Harry σε κάποιο σημείο.