Η Αθηνά Οικονομάκου παραχώρησε συνέντευξη στο Tv Έθνος και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έζησε μόλις έγινε μητέρα, τι άλλαξε στη σχέση της μετά τον γάμο ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία της να μεγαλώσει η οικογένειά της.

Ποιο είναι το πιο δύσκολο στάδιο στη ζωή μιας γυναίκας όταν περνάει στη μητρότητα;

Για κάποιες γυναίκες είναι πολύ δύσκολη η περίοδος της εγκυμοσύνης, για άλλες αυτή που ακολουθεί μετά τη γέννηση του μωρού. Εγώ πέρασα πολύ όμορφη και ήρεμη εγκυμοσύνη. Δυσκολεύτηκα το πρώτο διάστημα μετά τον ερχομό του μωρού. Χρειάστηκα χρόνο να αποδεχθώ και να συνειδητοποιήσω την αλλαγή που έγινε στη ζωή μου.

Πρόκειται για μια τεράστια αλλαγή και δεν είναι εύκολο να προσαρμοστείς από τη μία μέρα στην άλλη. Το άγχος, η πίεση, οι ευθύνες, ο φόβος για το άγνωστο και οι αγωνίες που έχει κάθε μητέρα σε εξουθενώνουν. Και φυσικά, αλλάζουν και οι ορμόνες. Χρειάζεται χρόνος μέχρι να αποκατασταθούν οι ισορροπίες μέσα σου. Αυτό, λοιπόν, έπαθα. Ευτυχώς ήμουν τυχερή, γιατί κάνω χρόνια ψυχοθεραπεία, τη συνεχίζω και δεν πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη, που είναι κάτι σοβαρό και επικίνδυνο εάν το αμελήσεις.

Τελικά αλλάζει κάτι ουσιαστικά στη ζωή ενός ζευγαριού μετά τη επισημοποίηση της σχέσης;

Κάθε νέο βήμα που γίνεται σε μία σχέση, είτε πολιτική τελετή, είτε θρησκευτικός γάμος, είτε συγκατοίκηση, είτε ο ερχομός ενός παιδιού, αλλάζει τα δεδομένα. Έστω και σε ψυχολογικό επίπεδο. Όλα τα βήματα εξέλιξης σε μια σχέση κάτι της προσδίδουν.

Για μένα δεν ήταν μεγάλες διαφορές, αλλά υπήρξαν σε συναισθηματικό επίπεδο. Βεβαιότητα, ασφάλεια, δέσιμο. Σε πολλά κομμάτια.

Έχεις ξεκινήσει να προετοιμάζεις τη βάπτιση του Μάξιμου;

Όχι ακόμη. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη την ημερομηνία. Μόλις την αποφασίσουμε θα την διοργανώσω λίγο καιρό πριν.

Θα ήθελες ένα δεύτερο παιδί;

Ναι, θέλω ένα δεύτερο παιδί, αλλά όχι ακόμη. Δεν είναι ποτέ δεδομένο το πότε θέλεις. Και το πρώτο δεν ήρθε στην λογική «α, τώρα το θέλω». Το συζητάς με τον σύντροφό σου και βέβαια αυτά τα πράγματα έρχονται και μόνα τους, προκύπτουν. Δεν θέλω να καθυστερήσει πολύ, αλλά θέλω πρώτα να βρω τους ρυθμούς μου και μετά να αρχίσω να το σκέφτομαι. Πότε βέβαια δεν ξέρεις τι έρχεται στη ζωή.

Αν παρουσίαζες εκπομπή, τι θα ήθελες να παρουσιάσεις;

Ίσως κάποιο παιχνίδι. Ένα ευχάριστο concept που δεν θα πρέπει να κρίνω ή να σχολιάζω. Αυτό το βαριέμαι και στη ζωή μου.

Ξέρω ότι λατρεύεις τα ταξίδια. Ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός;

Η επόμενη εκδρομή θα είναι εντός Ελλάδος. Γιατί είναι πιο εύκολο. Δεν έχω ακόμη αποφασίσει να αφήσω το μωρό και να πάω ταξίδι με τον Φίλιππο. Ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα είναι μαζί με το μωρό. Είναι δύσκολο να το αφήσουμε. Οπότε το επόμενο θα είναι εντός.