Τρία χρόνια γάμου συμπλήρωσαν χτες η Meghan Markle και ο πρίγκιπας Harry, οι οποίοι στις 19 Μαρτίου του 2018, παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Windsor.

Και αντί να κυκλοφορήσουν νέα πορτραίτα τους για να γιορτάσουν την ημέρα, όπως έκαναν λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι Cambridges, ή κάποια οικογενειακή φωτογραφία τους, το ζευγάρι ανακοίνωσε μία νέα φιλανθρωπική δράση του οργανισμού τους, Archewell.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Archewell σε συνεργασία με το World Central Kitchen, αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός κέντρου υποστήριξης (Community Relief Center) στην Βομβάη της Ινδίας. Το κέντρο αυτό έχει ως στόχο να προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη σε όλους εκείνους που επλήγησαν από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η τοποθεσία του κέντρου θα βρίσκεται κοντά στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Myna Mahila, που επικεντρώνεται στη γυναικεία ενδυνάμωση, μέσω της ενημέρωσης για την υγεία και τις ευκαιρίες για εργασία, μία δράση με την οποία η Markle ασχολείται από τον Μάρτιο του 2017. Μάλιστα, ήταν και ένας από τους 7 φιλανθρωπικούς οργανισμούς, που το ζευγάρι είχε προωθήσει στο κοινό για δωρεά, με αφορμή τον γάμο τους το 2018.

Ο οργανισμός Archewell τον Δεκέμβριο του 2020 είχε ανακοινώσει τη συνεργασία με το World Central Kitchen με σκοπό τη δημιουργία 4 κέντρων που σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης μπορούν να μετατραπούν σε έκτακτα δημόσια μαγειρεία. Το πρώτο κέντρο άνοιξε στην αρχή του έτους στη Ντομίνικα, που είναι κράτος της Κοινοπολιτείας και το δεύτερο βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πουέρτο Ρίκο. Τα κέντρα αυτά υπό φυσιολογικές συνθήκες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σχολεία, κλινικές και για δράσεις της κοινότητας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!