Η Angelina Jolie θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των νέων

Η Angelina Jolie θα κυκλοφορήσει ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα δικαιώματα των νέων

 

Η Angelina Jolie ανακοίνωσε ότι θα γράψει το πρώτο της βιβλίο σε συνεργασία με τη Διεθνή Αμνηστία, το οποίο θα εστιάζει στην εκπαίδευση της νεότερης γενιάς προκειμένου να γνωρίζει τα δικαιώματά της και να προστατεύεται από τις παραβιάσεις αυτών.

Το «Know Your Rights (And Claim Them)» στοχεύει να καλύψει θέματα όπως, ο ελεύθερος λόγος, η φυλετική διάκριση, τα περιβαλλοντικά αδικήματα και τα δικαιώματα γενικότερα, και να εκπαιδεύσει τα παιδιά σχετικά με τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύονται νομικά.

Στόχος της Jolie είναι η ενδυνάμωση των νέων, που θα προέρχεται μέσα από τη γνώση. Όσο περισσότερο οι νέοι γνωρίζουν τους τρόπους διαμαρτυρίας τόσο καλύτερα θα προστατεύσουν τον εαυτό τους.
Λέγεται ότι η Jolie, 45 ετών, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το ζήτημα αφού είδε τόσους πολλούς νέους να διαμαρτύρονται στα πλαίσια του BLM.

Την ηθοποιό θα βοηθήσει η Geraldine Van Bueren, η οποία εργάστηκε στη σύμβαση του 1989 «Τα δικαιώματα του παιδιού» για τον ΟΗΕ.

Το βιβλίο, που θα εκδοθεί από το Anderson Press, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους ηλικίας έως 18 ετών και θα δώσει λύσει στο θέμα των ψευδών ειδήσεων, καθώς επίσης και στο ζήτημα της παραπληροφόρησης και της παραβίαση των δικαιωμάτων.

«Σήμερα έχουμε νέους εμπλεκόμενους και έτοιμους να πολεμήσουν. Αλλά πολλοί αγωνίζονται με παραπληροφόρηση από ενήλικες, έλλειψη συνειδητοποίησης των δικαιωμάτων τους και έλλειψη γνώσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης των ιδιαιτεροτήτων των δικαιωμάτων τους, την εφαρμογή τους στη χώρα και τις συνθήκες στις οποίες ζουν», είπε η Jolie σε σχετική της δήλωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top