Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση για την μετονομασία του σταθμού Μετρό «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης».

Ωστόσο, το μεσημέρι της Κυριακής η οικογένεια σε ανακοίνωση της δήλωσε πως δεν επιθυμεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αθηναίων και γιος του Παύλου Μπακογιάννη, Κώστας Μπακογιάννης δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα κείμενο που ευχαριστεί για την τιμητική πρόταση αλλά δεν μπορεί να την αποδεχθεί.

«Ευχαριστούμε θερμά την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ», για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε «Παύλος Μπακογιάννης», την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε. Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους, δεν θέλουμε το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε, κάτι τέτοιο, θα προσέβαλε τη μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για τη συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια, τα παιδιά και τα εγγόνια του, τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα. Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί. Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!