Το τελευταίο διάστημα η βασίλισσα Ελισάβετ έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον Τύπο με την κατάσταση της υγείας της, για αυτό και οι γιατροί της συνέστησαν ξεκούραση τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Οι ανακοινώσεις του Παλατιού, υπό τις υποδείξεις των βασιλικών ιατρών, προκάλεσαν ανησυχία στον κόσμο, με τον Boris Johnson να τοποθετείται δημόσια επί του θέματος.

Ο πρωθυπουργός της Αγγλίας μιλώντας στο Channel 4 News, με αφορμή την Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Ρώμη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η βασίλισσα είναι σε «πολύ καλή φόρμα». 

«Μίλησα με την Αυτού Μεγαλειότητα και είναι σε πολύ καλή φόρμα. Πρέπει απλώς να ακολουθήσει τις συμβουλές των ιατρών της και να ξεκουραστεί, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εκείνη. Όλη η χώρα της εύχεται να αναρρώσει σύντομα», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τα νέα για την σταθερότητα της υγείας της 95χρόνης βασίλισσας ήρθαν έπειτα από επίσημη ανακοίνωση του Buckingham: «Σε συνέχεια της πρόσφατης συμβουλής τους, ότι η βασίλισσα πρέπει να ξεκουραστεί για λίγες μέρες, οι γιατροί της Αυτού Μεγαλειότητας της συνέστησαν να συνεχίσει να ξεκουράζεται για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες. Οι γιατροί έχουν συμβουλεύσει την Αυτού Μεγαλειότητα να συνεχίσει να αναλαμβάνει ελαφριά καθήκοντα μόνο στο γραφείο της, στη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τηλεσυσκέψεων, όμως να μην πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις».
 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η μονάρχης λυπάται που δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ Μνήμης, το οποίο θα λάβει χώρα στο Royal Albert Hall το Σάββατο 13 Νοεμβρίου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!