Συνέντευξη στο περιοδικό People παραχώρησε η Μαρίνα Βερνίκου, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παιδιά της και για τις αξίες που προσπαθεί να τους περάσει.

Η μητρότητα πόσο σε άλλαξε;

«Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα στον κόσμο από το να είσαι μάνα. Με άλλαξε, με έκανε καλύτερο άνθρωπο και από την πρώτη μέρα που γέννησα σκεφτόμουν πόσο άδεια ήταν η ζωή μου πριν.
Η χαρά μοιράζεται. Σκέψου, λοιπόν, πόσο καλύτερο είναι να τη μοιράζεσαι με τα παιδιά σου. Τις σπάνιες φορές που δεν έχουμε πάρει τα παιδιά στις διακοπές αισθάνομαι ότι η χαρά μου δεν είναι ολοκληρωμένη.»
Ποιες είναι οι αξίες που προσπαθείς να τους περάσεις; Για ποια πράγματα τους μιλάς;
«Τους μιλάω για θέματα δικαιοσύνης. Τους τονίζω ότι πρέπει να είναι θετικοί άνθρωποι και να μη λένε τίποτα αρνητικό για κανέναν, γιατί όταν φέρεσαι και μιλάς θετικά για τους άλλους αυτό γυρίζει σ’ εσένα. Στη ζωή πρέπει να είσαι δίκαιος. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν.
Στην ουσία, τους λέω αυτά που έλεγε και σε εμένα ο πατέρας μου. Εκείνος έχει το εξής καλό: Δεν κρίνει ποτέ κανέναν. Ό,τι κι αν κάνει, ό,τι κι αν γίνει, ό,τι κι αν συμβεί. Είναι σημαντικό να καταλαβαίνεις τους ανθρώπους γύρω σου, ασχέτως αν θα έπραττες με τον ίδιο τρόπο. Με τα παιδιά μου, επομένως, μιλάω κυρίως για την αγάπη, τον σεβασμό, τη δικαιοσύνη και τη βοήθεια.»